Takip Et

SON DAKİKA

Çineli öğrencilerden ‘Oyun Oyun İçinde’ etkinliği

29 Nisan 2022, Cuma 11:01

     


Çine İlçesi Akçaova Ortaokulu, çok sayıda yurtiçi ve yurtdışından okulların da yer aldığı “Gameception (Oyun Oyun İçinde)” isimli eTwinning projesine katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Akçaova Ortaokulu, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning projelerine 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da tüm hızıyla devam ediyor. İngilizce Öğretmeni Okan Aksoy’un kurucusu, Türkçe Öğretmeni Gamze Aksoy’un ortaklarından olduğu “Gameception (Oyun Oyun İçinde)” isimli eTwinning projesinde yurtdışından Tunus ve Gürcistan; yurtiçinde ise Aydın, İstanbul, Kocaeli, Malatya, Erzurum ve Şırnak’tan okullar bulunduğu belirtildi.

Aralık ayında başlayıp Nisan ayında biten proje sayesinde öğrencilerin, pandemi sonrası okula uyum dönemlerinde oyunlar oynayarak bu zorlu süreci daha rahat atlattıkları ifade edildi. Akıl ve zeka oyunları, Web 2.0 oyunları, geleneksel çocuk oyunları ve ders oyunları hakkında bilgi sahibi olup akranlarıyla beraber bu oyunları oynayarak hem üst düzey düşünme becerilerini geliştirip, hem sosyalleşen Akçaova Ortaokulu öğrencileri hem de öğrenirken eğlendiler.

“PROJEYE ENTEGRE EDİLMESİNDEN ÇOK MEMNUN KALDILAR”

Proje ortaklarından Akçaova Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gamze Aksoy, “Öğrenciler, projenin başından itibaren etkinliklere karar verip, aktif bir şekilde rol oynadılar. Yurtiçi ve yurtdışından tanıştıkları öğrencilerle iş birliği içinde hareket edip projeyi bitirdiler. Oyunların yanı sıra çeşitli Web 2.0 araçlarını da öğrenen öğrenciler, teknolojinin de projeye entegre edilmesinden çok memnun kaldılar” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE MAKSİMUM FAYDA SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK”

Geçen sene yaptıkları eTwinning projeleriyle hem Ulusal Kalite Etiketi, hem Avrupa Kalite Etiketi alan . İngilizce Öğretmeni Okan Aksoy “Bu sene de öğrencilerimizle beraber kaliteli bir proje yaptığımızın kanıtı olan bu etiketleri almak istiyoruz. Öğrencilerimizin sosyal, bilişsel ve duygusal gelişimleri bizler için her zaman ön planda. Bu gelişimlerini sağlamak için en uygun tema, oyun. Bizler de oyun konusunu seçerek öğrencilerimize maksimum fayda sağlamaya çalıştık” ifadelerini kullandı. 







 
Son Eklenen Haberler