Takip Et

SON DAKİKA

Çine’de Bilim Fuarı Sergisi açıldı

26 Mayıs 2022, Perşembe 09:22

     


Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi açıldı. Sergiyi diğer okul müdürleri ile öğrencileri de büyük ilgi gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Ali Sarıdoğan, İngilizce Öğretmeni Nebi Aydemir, Coğrafya Öğretmeni Kadir Batkan’ın proje yürütücüsü danışmanı olarak görev aldığı, 54 öğrencinin hazırladığı 18 adet proje sergilendi. Okul bahçesinde gerçekleşen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi’nin açılış törenine Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Ertaş ile Muhammet Karaatmaca, okulun bağışçısı Mehmet Emin Ünal’ın Melih Ünal, ilçedeki diğer okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“NE KADAR ÇOK ÖĞRENDİKLERİNİN BİR GÖSTERGESİDİR”

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri ile diğer misafirler, fuarda sergilenen zeybek kültürünün doğuşu, yöresel deyimler ve atasözleri, yağmur sularının depolanması, suyumuz israf olmasın, akıllı sulama sistemi, robot arabalar, güneş enerjisi ile çalışan buzdolabı projelerini inceldi ve öğrencilerden projelerin ayrıntıları hakkında bilgi aldı. Çine’de daha kapsamlı fuarlar düzenlemeyi hedeflediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, "Geleceğe ışık tutacak projeler üretken kızlarımız sayesinde hayat bulmuş. İlçemizde birçok okulumuzda hem merkezde hem mahallelerimizdeki okullarımızda TÜBİTAK'a sunulan ve kabul edilen projelerin çokluğu bizi çok mutlu ediyor. Derslerde alınan bilgilerin projeye dönüştürülerek görselleştirilmesi, uygulanması, öğrencilerimizin bu bilgileri ne kadar çok öğrendiklerinin bir göstergesidir. Bilginin en kalıcı olmasını sağlayan yöntem de herhalde bu yöntemdir. Birçok başarılı proje sayesinde bizlerde fuarları gezerken hem bilgilenmiş, hem de bilgilerimizi güncellemiş oluyoruz. Gençlerimizle gerçekten büyük gurur duyuyoruz. Yarınlara daha umutlu bakmak ve daha güvenli hissetmek bizler için oldukça güzel bir duygu” diye konuştu.

Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi'nin 2 gün boyunca açık olacağı belirtilirken, diğer okullar tarafından da ziyaret edileceği ifade edildi.







 
Son Eklenen Haberler