Takip Et

SON DAKİKA

Çineli üreticiler bu sofrada buluştu

26 Nisan 2022, Salı 10:08

     


Çine Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen iftar sofrasında, üreticiler ve siyasiler bir araya geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Şeyhler Düğün Salonu’nda Ziraat Odası Başkanlığı tarafından iftar programı organize edildi. İftara, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Tarım Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert, Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, diğer ilçelerin ziraat odası başkanları, Çinel Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran ile muhtarlar ve üreticiler katıldı.

“İFTAR SOFRAMIZI PAYLAŞARAK BİZLERİ ONURLANDIRDINIZ”

İftar öncesi Çineli İmam Hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okunurken, iftar duasını da Çine İlçe Müftüsü Mustafa Türköz yaptı. Davetlilere hitap eden Çine Ziraat Odası Başkanı Başkanı Osman Eşiyok, “Bu güzel Ramazan akşamında sizlerle beraber böyle bir iftar sofrasında bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum, hoş geldiniz. Bugünkü iftar soframızı paylaşarak bizleri onurlandırdınız. Her birinize şahsım, ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, Ramazanınızı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul etsin. Sizlerin vasıtasıyla vatanımızın dört bir köşesindeki tüm çiftçi kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum” dedi.

“YENİ HASAT DÖNEMİNİN HAYIRLI VE BEREKETLİ OLMASINI DİLİYORUM”

Konuşmasında tarımın ve gıdanın önemine vurgu yapan Başkan Osman Eşiyok, “Tarım, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ülkeler için yaşamsal önem taşıyan bir sektördür. İnsan yaşamının temel gereksinimlerini karşılaması, tarımı ülke ekonomileri için vazgeçilmez kılmaktadır. Pandemi yıllarında bunu bir kez daha anladık. Hızlı nüfus artışı karşısında gıda kaynaklarının azalması, tarımın önemini kuşkusuz daha da artırmaktadır. Ekonomik yönden güçlü Türkiye’nin, dünyadaki dönüşümleri zamanında öngörerek, tarımı bir endüstri durumuna getirmesi, getirmeye devam etmesi gerekmektedir. Güçlü ülke kendini tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında ispatlamış ülkedir. İlçemizdeki çiftçi, hayvancı kardeşlerimizde bu konuda elinden geleni yapmaktadır. Rabbimin bizleri Ramazan Bayramı’na da sağ salim kavuşturmasını, yeni hasat döneminin Çine’mize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Siz üreticilerimize hayırlı bol kazançlar diliyorum. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından ezan eşliğinde misafirler hep birlikte oruçlarını açtı. Yoğun katılımla gerçekleşen iftar programında Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eşiyok, Meclis Başkanı Hasan Yıldız misafirlerle yakından ilgilendi. Programa katılan AK Partili milletvekillerinden bazı muhtarlar taleplerde bulundu. 







 
Son Eklenen Haberler