Takip Et

SON DAKİKA

O Camii hakkında Çine Müftülüğünden açıklama geldi

15 Haziran 2022, Çarşamba 15:14

     


Çine Dereli Mahallesi’nde bulunan eski camiinin hayvan ahırına dönüştürüldüğü haberi üzerine harekete geçen İlçe Müftülüğünden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’nin Dereli Mahallesi’ndeki eski camii hakkında gazetemizde çıkan ‘Mahallenin tarihi camisini hayvan ahırına çevirdiler’ başlık haberin ardından, Çine Kaymakamlığının talimatı ile İlçe Müftülüğü yetkilileri harekete geçti.

“KİŞİ HAKKINDA ADLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR”

İlçe Müftülüğünce yapılan yazılı açıklamada, “Çine ilçesi Dereli Yukarı Mahallesinde bulunan caminin etrafındaki yerleşim yerleri ve nüfus yoğunluğu yıllar önce aynı mahallenin aşağı kısımlarına kaymıştır. Bu sebeple bir camiye ihtiyaç duyuldu ve 1991 yılında yeni Dereli mahalle cami inşaatı tamamlanarak ibadete açıldı. Yeni caminin ibadete açılmasından sonra 1993 yılında Dereli Yukarı Mahalle Cami ibadet vasfını kaybetti ve bu tarihten itibaren kullanılmadı. Ayrıca 21.10.2010 tarihinde atıl durumda olan Dereli Yukarı Mahalle Cami ve kadrosu Diyanet İşleri Başkanlığınca kayıtlardan düşüldü. Bu binaya müftülüğümüzün bilgisi dışında bir hafta gibi bir süre 10 kadar kuzu konulmuştur. Konunun Müftülüğümüze bilgi verilmesi üzerine hemen olay yerine intikal edilmiş ve kayıtlarımızda bulunmayan caminin temizliği konusunda çalışma başlatılmış ve cami temizlenip teslim alınmıştır. Ayrıca camimiz tarihi bir cami değildir. Habere konu olan olayla ilgili kişi hakkında adli suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleri yer aldı.







 
Son Eklenen Haberler