Takip Et

SON DAKİKA

“Doktorum, ‘Seni mezardan aldık’ dedi”

8 Haziran 2022, Çarşamba 14:14

     


Karaciğer nakli sonrası ilk kez basın toplantısı düzenleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sağlık durumu ve ne zaman göreve başlayacağı hakkında bilgiler verdi. Başkan Dinçer, “Bana yüzde 10’un altında yaşama şansı veriliyordu. Malatya’da doktorumun bir sözü var, ‘Geldiğinde mezara girmek üzereydin, seni mezardan aldık’ diye. O yüzden bir süre kendim için özveride bulunmamı istedi. Doktorum izin verirse, 20 Haziran gibi görevime başlamak istiyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 5 aydır görevinde olamayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, atlattığı sağlık sorunları ile son sağlık durumu hakkında bilgiler verdi. Kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Başkan Dinçer, çok sıkıldığını ama bir süre daha sağlık durumuna dikkat etmesi gerektiğini ifade etti

Ocak ayı içerisinde kendini iyi hissetmediği ve bunun üzerine Denizli’de bir özel hastaneye tedavi için gittiğini söyleyen Başkan Enver Salih Dinçer, orada yapılan tedavi ve tetkikler sonucu daha teşekküllü bir hastaneye sevk için Dokuz Eylül Üniversitesi’nin uygun olacağının söylendiğini belirtti. Burada karaciğer nakli yapılması gerektiği ve bunun için de Malatya Üniversitesi’nin uygun olacağı için Hava Ambulans ile sevki yapıldığını ve yüzde 10 yaşama şansı olduğunun söylendiğini ve yaklaşık 2 ay yoğun bakım ünitesinde kaldığını dile getiren Başkan Dinçer, Ramazan Bayramı öncesi hastaneden taburcu olarak evine döndüğünü kaydetti.

SİYASİ HAYATINA DEVAM EDECEK Mİ?

Kendisine yöneltilen "Başkan Dinçer siyasi hayatına devam edecek mi?" sorusu üzerine, Başkan Enver Salih Dinçer, “Halkın teveccühü ile 11 yıldır görev yapıyorum. Dile kolay ve bu çok kişiye nasip olacak bir durum değil. Rakiplerimiz 2019 seçimleri sonrası, ‘Bu kez kaybettik ama bir dahaki seçimlerde biz kazanacağız’ demişti. Ben de 5 yıl sonrasına kim öle kim kala’ demiştim. Bilindiği gibi az kalsın ben gidiyordum. Siyasi hayatımı bitirdim diye bir şey yok. Önümüzde bir genel seçim var ve o çok önemli. Ama benim hedefim kalan 1 buçuk yıllık görevimi layıkıyla tamamlamak. Genel seçimin durumuna göre kartlar yeniden karılacak. Benim ve diğer partilerden aday olacak kişiler için verilecek olan kararda bu seçimin önemi büyük. Tek dezavantajım sağlık durumum, tamam bugün iyiyim ama yarın ne olacağımız belli değil. Dışarıdan gelebilecek her türlü enfeksiyona açığım. Bu nedenle dikkat etmem ve daha kısa vadeli planlar yapmak zorundayım” diye yanıtladı.

“ÇOK FAZLA TEMASTAN BİR SÜRE DAHA KAÇINMAM GEREKİYOR”

Son durumu hakkında bilgiler veren Dinçer, “Normal bir insan ile benim organlarım arasında bir fark yok ama zor bir süreç atlattım. 2 ay boyunca hiç kıpırdamadan yattım. İlk kalktığımda yürümem, konuşmam diğer fonksiyonlarım çok kötüydü. Ama her geçen gün iyiye gitmeye başladım. Kullandığım ilaçlar nedeniyle karaciğerin vücuduma uyum sağlayabilmesi için bağışıklık sistemimi baskılayıcı ilaçlar alıyorum ve normal bir insana rahatsızlık vermeyecek olan enfeksiyonlar bana rahatsızlık verebilir. O yüzden çok fazla temastan bir süre daha kaçınmam gerekiyor” diye konuştu.

“20 HAZİRAN GİBİ DE GÖREVİME BAŞLAMAK İSTİYORUM”

Görevde olamadığı süre içerisinde Çine Belediyesi’nin hizmetlerinin aksamadığını belirten Dinçer, “Biz bir ekibiz, Başkan Vekilimiz, personelimiz ve çalışanlarımı ile ve ilçede 20 yıla geçen bir ekolüz. Devamlılık siyasette başarıyı getiriyor. O yüzden ben olmuşum, olmamışım çok fazla bir aksamaya neden olmadı. Ben varmışım gibi arkadaşlar görevlerini devam ettirdiler. Ben varken ne sorun yaşamışsak o sorunlar yaşanmış, ben varken ne kadar başarılıysak aynı başarı devam ettiğini görüyorum. Kendi planım Haziran başında yeniden görevime başlamak istiyordum ama doktorumun son kontrolleri için 15 Haziran’da tekrar kontrole gideceğim. Karaciğerimde stentler var o stentlerin de değişmesi gerekiyor. Dönüşte, yani 20 Haziran gibi de görevime başlamak istiyorum. Tabi doktorumuz ve sağlığımız izin verirse” İfadelerini kullandı.

“YÜZDE 10’UN ALTINDA YAŞAMA ŞANSI VERİLİYORDU”

Tedavi süreci ve sonrası için çaba gösteren, arayan ve soranlara teşekkür eden Enver Salih Dinçer, “Bu süreçte beni tanıyan veya tanımayan insanların ‘ben donör olabilirim’ demeleri, bütün insanların duası, beni hayatta tutan en önemli şeylerden birisiydi. Onlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü yüzde 10’un altında yaşama şansı veriliyordu. Malatya’da doktorumun bir sözü var, ‘Geldiğinde mezara girmek üzereydin, seni mezardan aldık’ diye. O yüzden bir süre kendim için özveride bulunmamı istedi. Özellikle doktoruma çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

3 AYRI NOKTADA HAYIR YAPILACAK

Öte yandan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kendisi için aile bireylerinin 3 ayrı büyükbaş hayvan adaklarının kesildiğini söyledi. Bu adaklardan yapılan kavurma, pilav ve aşurenin Çine Belediyesi önünde, babasına ait mağaza ile Kasaplar Hali yanında bulunan eczanelerinin önünde yarın (Perşembe) hayır yapılacağını ve bu hayra tüm ilçe halkını davet ettiğini ifade etti. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler