Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent Taze İncir Festivaline yoğun katılım

8 Ağustos 2022, Pazartesi 13:54

     


Aydın’da ilk incirin çıktığı yer olan Buharkent’te 16.’sı düzenlenen Buharkent Kültür, Sanat ve Taze İncir Festivali yapıldı. En iyi incir yarışmasından futbol turnuvasına kadar çok sayıda etkinliğin olduğu festivalde Ünlü Sanatçılar Bedia Akartürk, Bilal Sonses, Kolpa Grubu, Zeynep Türkeş söyledikleri şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Dünyada en çok incirin çıktığı yer olan Aydın’da ilk incirin çıktığı yer olan Buharkent’te festival coşkusu yaşandı. 16.’sı düzenlenen Buharkent Kültür, Sanat ve Taze İncir Festivali çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında en iyi incir yarışması, incir tatlısı yarışması, PlayStation ve Halı Saha Futbol turnuvası, atıcılık yarışması yapıldı. Festivalde halk oyunları ekiplerinin gösterileri katılımcılardan büyük beğeni topladı. Taze İncir Festivaline ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu anlatan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçedeki incir kalitesinin üst düzeyde olduğuna dikkat çekti. İnciri tanıtımına büyük bir önem verdiklerini ifade eden Erol, “İncir, bizim için önemli ve tanıtılması gereken bir ürün. İlçemizde binden fazla taze incir üreticisi var. Geçtiğimiz yıl 25 bin ton civarında da önemli bir rekolte oldu. Aynı zamanda da Aydın'daki ilk incir hasadı buradan başlar. İncirde üst düzey bir kaliteye sahibiz" dedi.,

Buharkent’te yapılan yatırımlardan söz eden Erol, “Buharkent'in gelişmesi ve kalkınması için birçok yatırım yaptık. Tarıma yönelik de önemli yatırımlarımız var. Sulama açısından çok sıkıntılı bir bölgedeyiz. Bundan 3-4 sene kadar önce 2 bin 300 metrelik bir sulama hattı döşedik. Geçen sene de Menderes Barajından kanala suyun aktarılması için bir çalışma yaptık. Aynı zamanda daha da önemli bir projemizin ihalesini yapıldı. Çağlayan Deresi kenarında açılan sondaj kuyusundan bol miktarda su elde ettik. 2 bin dönüm incir ağacının sulanacağı bir sulama hattının projesinin ihalesi ilgili kurum tarafından gerçekleştirildi. Yakın zamanda da inşaatına başlanacak” dedi.

Jeotermal konusuna değinen Erol, “Jeotermal de bizim için önemli bir kaynak. İncir de jeotermal de bizim değerimiz. İkisine de sahip çıkıp ikisinden de yararlanacağız. Önümüzdeki sene vizyon projemizi hayata geçirmek için finansmanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Buharkent'i jeotermal ile ısıtacağız. Aynı zamanda 200 dönümlük bir sera bölgesi yapıyoruz. Biz jeotermali tarımda kullanacağız, turizmde kullanacağız, elektrik üretiminde kullanacağız ve en önemlisi de kent ısıtmasında da kullanacağız. Bununla birlikte Buharkent, Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte sanayileşme ve sanayi kenti olma yolunda da hızla ilerliyor” diye konuştu.

Festivalde ünlü sanatçılar Bedia Akartürk, Bilal Sonses, Kolpa Grubu, Zeynep Türkeş sahne oldu. Konsere çok sayıda katılım olurken Buharkent sokaklarında kurulan stantlarda vatandaşlar alışveriş yaptı.

Festivale , Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, Buharkent Kaymakamı Alper Açıkgöz, AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim ve Metin Yavuz, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Burak Pehlivan, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, AK Partili ilçe belediye başkanları, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler