Takip Et

SON DAKİKA

“Akşener’in de gönlünden geçen bir isim var”

26 Mayıs 2022, Perşembe 11:01

     


tvDEN ekranlarında Servet Töz sunuculuğunda yayınlanan Fikrim Var programının konuğu İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu oldu. Türkiye’de mevcut olan siyasi muhalefet, gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Küpelioğlu, “Akşener’in de gönlünden geçen bir isim var” dedi.

Küpelioğlu, “Benim aktif siyasete katılma nedenim aslında Karacasu. Karacasu’yu iyi bir yere taşıyalım, eski Osmanlı yapısını koruyalım gibi amaçlarla siyasete girmeye karar verdim. Daha sonra 2017’de parti kuruldu. 2018’de bu amaçla siyasete atılmaya karar verdiğimde kendimi İYİ Parti’de buldum” dedi.

“ATATÜRK BUNA İZİN VERMEDİ”

Küpelioğlu, “Her dönemde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti hep saldılar altında kaldı. Atatürk fikirlerine bunca saldırı varken, Atatürk’ün Samsun’a çıkarken konakladığı evlerin şu an ne halde olduğu ile ilgili bir çalışmaya başladım çocuklar ile birlikte. Samsun’dan başlayıp Atatürk’ün izlediği bütün yolun aynısını izledim. Konakladığı evlerin hepsini inceledim. Acaba Atatürk Ankara’ya gelene kadar başka neler olmuş diye incelemeye başladım. Şansımıza o yıllarda İngiliz istihbarat kaynakları da açıldı herkese sunuldu. Orada şu dikkatimi çekti; Atatürk Sivas ya da Erzurum’dayken İngiliz istihbaratçıları kendi aralarında şunları yazıyorlardı, ‘Anadolu’da gerçek amacı din imiş gibi görünecek menfaatçi bir çevreyi iş başına getirmeye çalışacağız’. O yıllarda yerine getiremediler bunu, Atatürk buna izin vermedi” diye konuştu.

“BİR SİYASİ PARTİ İÇİN, İKTİDARA GELEMEDİYSENİZ BU BİR BAŞARISIZLIKTIR”

Türkiye’de siyasi muhalefet ile ilgili Küpelioğlu, “AK Parti iktidarı varsa demek ki karşı taraf da muhalif ve kazanamadı gibi bir olgu var. Bunun birçok nedeni olabilir. Sosyolojik, ekonomik nedenler olabilir. Medyanın tümüyle ele geçirilmesi de bu duruma bir örnek olabilir. Muhalefetin bütün olumsuzluklarından bahsetmesi fakat olumlu yanlarından bahsetmemesi. Hal böyle olunca günlük yaşamında siyasetle daha az ilgilenen insanların dikkatinden kaçıyor. Onların dikkati hep iktidarın başarıları, muhalefetin başarısızlıkları üzerine. Fakat yine de bir siyasi parti için, iktidara gelemediyseniz bu bir başarısızlıktır. 2018’de İYİ Parti’nin kurulmasından sonra birkaç durum söz konusu oldu. İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan kişilerin kurması ile kendine bir yol ve yön buldu. 1 ay kadar önce Aydın İl Örgütü olarak Ankara’daki grup toplantısına katılmıştık. Genel Başkanımız, orada çok önemli söz söyledi, “Yeni bir dünya kurulur, ülkemiz de burada yerini alır’ Bu sözü sanırım 1960 yıllarında Başkan Johnson'ın mektubuna karşı İnönü kullanmıştı. İYİ Parti’nin durduğu yer ve parti politikası açısından da gerçekten çok önemli bir söz olduğunu düşünüyorum” dedi.

“İYİ PARTİ OLARAK KESİN BİRİNCİ PARTİYİZ”

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine Küpelioğlu, “CHP’nin mitingi kendilerini ilgilendirir. Fakat Cumhurbaşkanlığı konusunda muhalefetin ortak bir düşüncesi ve niyeti var. Gelecek sene Cumhurbaşkanlığını Millet İttifakı’nın adayının kazanması yönünde bir aday. Dolasıyla bu çok üst bir politika. Şu an burada bizim de bir isim bildirmemiz doğru olmayacaktır. Fakat gönlümüzden geçen, Sayın Akşener’in de gönlünden geçen bir isim var. Sonuçta bir ittifak olacak. Genel Başkanımız Sayın Akşener, ‘Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakanlığa adayım’ demişti. Başbakanlığa adaylık ancak milletin teveccühü ile olacak bir şey ve şimdiki sistemde değil. Sistem değiştiğinde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı seçildiğinde ve ardından iyileştirilmiş Parlamenter Sisteme geçildiğinde, o zaman birinci parti olacağız anlamında bir söylemdi. Şu anda 3 büyük parti var. Bunlar AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti. Bunlar içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucuna göre birinci parti olmaya aday tek parti İYİ Parti. Eğer Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı seçilirse biz İYİ Parti olarak kesin birinci partiyiz. Yüzde 30 oy alan parti, Türkiye’de birinci partidir. Geçen konuşmada Sayın Akşener, ‘Haziran ayında yüzde 20 olacak oyumuz’ demişti. Biz inanıyoruz. Aydın’da bunun 5 puan üzerindeydik. Burada birinci olmamıza 5 puan daha kaldı” ifadelerini kullandı.

“KAYNAKLAR DENGELİ KULLANILDIĞI ZAMAN ÜLKEMİZİN YOKSUL KALMASI DA MÜMKÜN OLMAZ”

Küpelioğlu, “İnsan, dünyadaki en mükemmel varlıktır. Yapısıyla, düşüncesiyle, işleyişiyle. Dolayısıyla yönetimler eğer insanın yapısını çözerse hata yapmamış olurlar. İnsan vücudunda en önemli şey israf olmamasıdır. Vücut onu her zaman bir şekilde değerlendirir. Ülkemizde ise en büyük sorun israf ve yeterli üretimin olmaması. İsraf ile ilgili çok basit bir örnek vereceğim. Geçtiğimiz günlerde Rize – Artvin Havaalanı açıldı. Gerçekten çok güzel bir havaalanı. Yani yapılan şeyi kötülemek mümkün değil. Ama baktığımda Rize ve Trabzon arasının 80 kilometre olduğunu gördüm. Trabzon’da da havaalanı var, Rize’de de. Sonra Avrupa’yı düşündüm. En disiplinli ve tutumlu ülkelerden birisi Almanya’dır. Bonn kenti uzun bir süre Almanya’nın başkentliğini yapmış bir bölgedir. Fakat orada havaalanı yoktur. O zaman da yoktu hala da yok. İsraf olmadığı zaman ve kaynaklar dengeli kullanıldığı zaman ülkemizin yoksul kalması da mümkün olmaz” dedi. (HAZEL BAYIK / NİSA KIZILKAYA) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler