Aydın Şehir Hastanesi ve toplu açılış töreni için kente gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Atatürk Kent Meydanı’nda yaptığı konuşmada Aydınlı üreticilere seslendi. Yumaklı, tarım ve su yatırımlarının artarak süreceğini vurgulayarak, “Siz üretmeye devam edin, biz her adımda yanınızda olacağız” dedi.
Bakan Yumaklı, Aydın’a yönelik önemli projelerin tarihlerini paylaştı. 6 milyar lira maliyetli Şile Sulaması projesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve 7 bin hektarlık alanın sulamaya açılacağını söyledi. Buharkent ve Kuyucak ilçeleri ile 10 yerleşim yerine yıllık 11 milyon metreküp içme suyu sağlayacak Nazilli İçme Suyu Projesi’nin ise yılın ikinci yarısında hizmete alınacağını açıkladı.
BARAJ, İSALE HATTI VE ARITMA TESİSİ GÜNDEMDE
Yaklaşık 7 milyar lira maliyetli Sarıçay Barajı’nın yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Yumaklı, Kuşadası-Söke İçme Suyu İsale Hattı’nın ihalesinin nisan ayında yapılacağını, Söke İçme Suyu Arıtma Tesisi ihalesinin ise haziranda gerçekleştirileceğini söyledi.
"DALAMAN ÇAYI’NDAN AYDIN’A SU AKTARIMI GÜNDEMİMİZDE"
Yumaklı, Dalaman Çayı’ndan 30 kilometrelik tünelle 240 milyon metreküp suyun Aydın’a aktarılmasına yönelik projenin yapım sürecine 2026 yılı içinde başlanacağını ifade etti.
Konuşmasının sonunda Aydın’ın tarımsal potansiyeline dikkat çeken Yumaklı, kırsal kalkınma ve TKDK desteklerinin süreceğini vurguladı. “Aydın’ın ürettiği her ürün, dünyanın en iyileri arasında. Biz de bunun daha ileri gitmesi için üreticimizin yanında olacağız” dedi. (ERDAL AYDIN)
