AyFm 100.5

Düzenlemeler

2025-09-19 08:18:00

ADÜ bir ilke imza attı: 10 eski hükümlüyü kurayla işe aldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarihinde ilk kez eski hükümlü ve terörle mücadelede yaralananların işçi alımına yönelik kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda gerçekleşen kura, ADÜ TV ekranlarından canlı yayınlanarak adaylara şeffaf bir süreç sunuldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/D maddesi ile 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında bir ilke imza attı. Üniversite bünyesinde yapılacak olan sürekli işçi alımı için eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan vatandaşlara yönelik kura çekimi gerçekleştirildi.

CANLI YAYINLANDI

Üniversitenin İletişim Fakültesi Dekanlığı ADÜ TV Stüdyosu’nda düzenlenen kura çekimi, noter gözetiminde yapıldı. Adayların süreci doğrudan takip edebilmesi için çekiliş ADÜ TV ekranlarından canlı yayınlandı.

10 sürekli işçi alımına ilişkin duyuru, 18 Ağustos 2025 tarihli Resmi Gazete, üniversitenin internet sitesi ve İŞKUR aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu. Başvuru yapan adaylar arasından kura ile belirlenen isimler arasından asıl ve yedek adaylar açıklandı.

Kura sonucunda, kadro sayısının dört katı kadar asıl aday ve aynı sayıda yedek aday belirlendi. Sürece katılan vatandaşlar sonuçları üniversitenin duyurular bölümünden öğrenebilecek.

Kurada isimleri çıkan adaylar, önümüzdeki günlerde yapılacak sözlü sınava katılacak. Sınavın yeri ve tarihi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından ayrıca ilan edilecek. (İREM DELİCE)