Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ, yüzde 99.80 doluluk oranı ile yeni rekorunu kırdı

19 Ağustos 2022, Cuma 12:44

     


Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en seçkin üniversitelerinden biri olarak başarı grafiğini günden güne yükselten Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yüzde 99.80 doluluk oranı ile öğrencilerin tercihi olurken kendi rekorunu da kırdı. Ön lisans doluluk oranı yüzde 99.91 olurken Lisans doluluk oranı yüzde 99.66 olarak gerçekleşti. Öğrenciler açılan 12 bin 36 kontenjanın sadece 24’ünü boş bırakırken; genel doluluk oranı ise yüzde 99.80 ile yeni bir rekor oldu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAMPÜS ALANLARINDAN BİRİNE SAHİP

3 Enstitü, 21 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 1 Yüksekokul, 19 Meslek Yüksekokulu, 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile toplam 81 akademik birimde eğitim-öğretim veren Türkiye’nin en büyük kampüs alanlarından birine sahip olan ADÜ 2022-2023 Akademik Yılında kayıt olan 6784 ön lisans, 5148 lisans öğrencisi ile yine en kaliteli hizmeti sunarak gençleri geleceğe hazırlayacak.

TÜRKİYE’DE EN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA YERİNİ ALDI

ADÜ, giderek artan güven endeksi, uluslararası akredite bölümleri, öğrenci memnuniyet anketleri, öğrenci dostu şehir gibi kriterler göz önüne alındığında yine Türkiye’deki en önemli üniversiteler arasında yerini aldı. Her yıl ortalamanın üzerinde doluluk oranıyla Ege Bölgesi’nin en çok öğrenci kabul eden yükseköğretim kurumlarından biri olan ADÜ, ilk tercihlerde bu yıl da lisans düzeyinde yüzde 99.66 ön lisans düzeyinde ise yüzde 99.91 yerleşme oranıyla birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı. ‘Ek Tercih ve Yerleştirme’ sonuçlarının da açıklanması ile tüm bölüm ve programlarda yakalanan doluluk oranı başarısının yüzde 100'e ulaşması bekleniyor.

“KALİTELİ HİZMET SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ADÜ’NÜN, Ege’nin kalbinde bir şehir olarak da uygun yaşam koşulları ve öğrenci dostu Aydın ekonomisiyle de tam bir öğrenci kenti olduğunu belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Doluluk oranlarımız ile emeklerimizin karşılığını alıyoruz. ADÜ ailesi olarak öğrencilerin tercihi olmanın gururunu yaşıyoruz; düşünün 12.036 kontenjanın 12.012’si doldu. Bu oran olarak Yüzde 99.80 demek. Bizlerde geleceği omuzlarında yükseltecek olan öğrencilerimize, donanımlı akademik kadromuz ile en kaliteli hizmeti sunmaya ve medeniyetimize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“ADÜ, BÜYÜK BİR AİLEDİR”

Eğitimin, sadece belli bir müfredatın öğrenciye aktarılması süreci olmadığını, üniversite verilen eğitimin bir insan atlası çalışması olduğunu belirten Rektör Aldemir, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi büyük bir ailedir. Aydın halkı da öğrencileri kendi evlatları gibi görüyor öğrencilerimizde bunu hissediyor. Aydın, öğrencilerimiz için gerçekten çok uygun bir şehir. Yükselen başarı grafiğimizde ailenin her bireyinin payı var. Emeği olan tüm akademik ve idari personele teşekkür ederim. Bu başarı hepimizin ortak eseridir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin yeni hedefi bu başarı çıtasını daha da yukarı taşımaktır” dedi. (DUYGU DİLEK) 







 
Son Eklenen Haberler