Takip Et

Özel Başak Koleji’den 2 yeni açılış

19 Mayıs 2022, Perşembe 21:18

     


Başak Eğitim Hizmetleri, Başak Kreş Merkezi ve Tales Kurs Merkezi olmak üzere iki yeni merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir kurum olarak açılan Başak Kreş Merkezi, 30 ila 55 ay arası çocukların 2. evi olmaya hazır. Devlet Su İşleri bünyesinde bir alanda açılmış olan kurum, 12 ay boyunca hizmet vermeye devam edecek. Oldukça geniş, ferah ve yeşillik alana sahip bina yapısıyla çocukların ilkokula hazır olmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Konuyla ilgili açıklama yapan Kreş Müdürü Aycan Karakaş, “ 6 yaşa kadar çocuğa yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Lise de yapılan yatırım iş hayatında 1’e bir dönerken, ortaokulda 1’e 2, ilkokulda 1’e 3, okul öncesinde ise 1’e 6 dönüyor yani 6 katı oluyor. Dolayısıyla bu sorumluluğun bilincinde olarak çocuklarımızı teslim alıyoruz. Mutlu gelen çocuklarımızı mutlu uğurlamak kurumumuzun en önemli mottosudur” diyerek kreşle ilgili düşüncelerini paylaştı.

20’şer kişilik 4 sınıf ile önümüzdeki ay hizmet vermeye başlayacak olan Başak Kreş, 80 kişilik kapasiteye sahip olmasının yanında, daha çok küçük grupları hedeflemektedir. 400 metrekare kapalı alanının yanında, 2 dönümden fazla açık alana sahip okulda yerden ısıtma ve klimalı sistemle iklimlendiriliyor. Kurucu F. Alp Ayaydın, “Doğayla iç içe bir alanda açmış olduğumuz kreş merkezi, özel alanlarıyla çocuklarımızın tarımı ve tarımsal üretimin önemini öğrenmesi için tasarlandı. Başak Koleji’nin eğitim felsefesine paralel olarak yapılan ekoloji dersleri ve tarımsal aktiviteler, apartmanlarda büyüyen çocuklar için ideal ve güzel bir yer olarak hizmete açılıyor. Böyle alanların Aydın’da yer almasına vesile olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Değişen dünya düzeni ve geleceğin mesleklerine yönelik fizibilite çalışmaları sonucu açılan Tales Kurs Merkezi ise, ülkemizde yer alan sınav sistemlerinin avantajlarına odaklanarak, öğrencilere doğru bir çalışma programı sunmaktadır. Aydın’da pek çok öğrencinin okul, sınav, üniversite ve benzeri pek çok akademik başarısını kazanmada ön bir tol oynamayı hedefleyen Tales Kurs Merkezi, alanında uzman öğretmenler ile ve 16-18 kişilik sınıflarla 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine hitap etmektedir. TES modeli olarak adlandırılan eğitim modeliyle hizmet verecek olan kurum, öğrencinin var olan kapasitesini tanıyarak, bu kapasitesini en üst seviyede kullanmasına izin imkân verecek programlardan oluşmaktadır. TES modeli, “Derslere hazırbulunuşluk ve motivasyon”, “Nitelikli ders anlatımı ve geri dönüt”, “ölçme ve değerlendirme”, “rehberlik ve koçluk” şeklinde 4 aşamayı içermektedir. Bunun için öğrenciler için bireysel özel çalışma programları yapılmakta, soru hedefleri verilmekte ve bu hedefler takip edilmektedir. Alanında uzman öğretmenlerle yen nesil ders anlatımları ve soru çözümleri yapılmaktadır. Ayrıca, sınav sonuçlarına göre rehber öğretmenler ile yeni hedefler belirlenmektedir.

Önümüzdeki haftalarda açılacak olan kurumun kurucusu F. Alp Ayaydın yaptığı açıklamada, önemli ve uzunca bir zamanı fizibilite çalışmalarına ayırdıklarını, bu anlamda açıldığı yerden, seçilen öğretmenlere ve hatta kurum ergonomisine kadar pek çok değişkenin özenle seçildiğini, karar verme sürecinde öğrenci başarısını ön plana aldıklarını belirtti. Aydın’a has ulusal ve uluslararası derecelerinin Tales Kurs Merkezi ile artış sağlayacağını temenni ettiklerini belirten Ayaydın, Aydın halkına hayırlı olması yönünde dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler