Aydın'ın İncirliova ilçesinde sıcak havadan bunalan çocukların serinlemek için girdikleri Büyük Menderes Nehri, faciaya sahne oldu. Akıntıya kapılan 3 çocuktan biri kendi çabasıyla kurtulurken, 11 yaşındaki Şahin Özdağ ile 15 yaşındaki Eda Kurtulmuş'tan ise haber alınamıyor.
Olay, saat 18.00 sıralarında Büyük Menderes Nehri kıyısında meydana geldi. Piknik yapmak için bölgeye giden 4 çocuk, serinlemek amacıyla suya girdi. Kısa süre sonra kuvvetli akıntıya kapılan 3 çocuktan biri kıyıya çıkmayı başarırken, Şahin Özdağ ve Eda Kurtulmuş gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık, jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), komando ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, termal dron desteğiyle nehir ve sulama kanalında kapsamlı arama çalışması başlattı.
Çocukların yakınları da gece boyunca nehir kıyısında umutla arama çalışmalarını takip etti. Bazı aile bireyleri ise ekiplerle birlikte nehir boyunca kendi imkanlarıyla çocuklara ulaşmaya çalıştı. Arama çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Sulama Birliği tarafından barajlardan nehre verilen su da kesildi.
Çalışmalara destek amacıyla İzmir'den polis ve AFAD bünyesindeki dalgıç ile SAK ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen zorlu koşullarda sürdürülen arama çalışmalarında ekipler, kayıp iki çocuğa ulaşmak için seferber oldu.
Bölgede umutlu bekleyiş sürerken, ekiplerin arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. (HABER MERKEZİ)
