Takip Et

SON DAKİKA

“Bu tür spor müsabakalarının Aydın’da kurumsallaşması için uğraşıyoruz”

16 Mayıs 2022, Pazartesi 17:29

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN ’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu Aydınpost kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Erman Çetin oldu. Kendileri tarafından düzenlenen futbol turnuvaları ile ilgili açıklamalar yapan Çetin, “Bu tür spor müsabakalarının Aydın’da kurumsallaşması için uğraşıyoruz” dedi.

“MOTİVASYONU ARTTIRAN, ONLARI KAMÇILAYAN BİR ORGANİZASYON OLACAK”

Düzenledikleri halı saha turnuvaları ile ilgili Çetin, “Artık başladık ve ilk topa vuruşu Nazilli’de gerçekleştirdik. Biz bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştiriyoruz. Geçen sene başladık ve pandemiden çıkış sürecine denk gelmesiyle birlikte herkes evinde sıkıldı, sosyal hale geldi ve bir arayış içerisine girdiler. Bizim zaten böyle bir hazırlığımız söz konusuydu. Böylelikle bu projeyi devreye aldık. Sağ olsun Volkan Demirci ile çıktık yola. Kendimize hemen yetenekli arkadaşlarımızdan oluşan bir teknik heyet kurduk. İşi futbol ve spor olan kişilerle bu işin planlamasını yaptık ve geçen sene yaptığımız turnuvayı toplamda 11 bin 800 kişi izledi. Bu sayı başından sonuna kadar izleyen seyirci sayımız. Bu turnuvamız yaklaşık 45 gün sürdü. Geçen seneki turnuvayı bitirdikten sonra ‘Ciddi bir izleme ve katılımcı sayısı yakaladık, önümüzdeki senenin tekrar planlamasını yapalım. Ona göre yol haritamız belli olsun’ dedik. Bu sene için de toplam 7 ilçe planlaması yaptık. Geçen sene katılan toplam sporcu sayısı 550’nin üzerindeydi. Bu sene 7 ilçe ile birlikte 3 bin 300 katılımcı var. İlçelerde 32 takımdan oluşmakta. Grup usulü oynatıyoruz ve gruplardan 1. ve 2. olanlar bir üst gruba çıkabiliyor. Daha sonra çapraz eşleştiriliyorlar ve çeyrek final, yarı final, final maçlarını oynamaya gidiyorlar. Fakat bu sene bir değişiklik yaptık. İlçe birincilerini Aydın’da ağırlayacağız. Adnan Menderes Stadyumu’nun yanında 1 ve 2 nolu statlarda yani yan sahalarda oynatacağız. Orada daha görkemli daha ihtişamlı, eğlenceli, şova dönük, sporu destekleyen, motivasyonu arttıran, onları kamçılayan bir organizasyon olacak” dedi.

“İNSANLARIN HAYATLARINDA ANI BIRAKIYORUZ”

Çetin, “Etkinliğimiz normal bildiğiniz futbol müsabakaları gibi. Sarı kart, kırmızı kart gibi her şey var. Sadece taç yok. Önümüzdeki maçlarda veya final maçlarında böyle bir uygulama yapabiliriz. Burada yapılacak olan çeyrek final, yarı final ve final maçlarını canlı bir şekilde yayınlamayı düşünüyoruz. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hem taraftar coşkusunu gösterelim, hem protokoldeki heyecanı gösterelim istiyoruz. Çünkü aslında insanların hayatlarında anı bırakıyoruz. Gençliğimizde Aydın’da bir turnuvaya katılmıştık diyecekler. Çünkü bu turnuvanın şöyle güzellikleri de var; forma üreten tekstil firmalarında bir hareketlilik oluşuyor. O yönden güzel bir aksiyon, etkileşim oluyor. Ben kura çekimlerinde konuşa yaparken özellikle fairplay bir şekilde olası gerektiğinin altını çiziyorum. Bir takım 10 gol atsa ama saygı kurallarını aşarsa, bu gollerin bizim için hiçbir ehemmiyeti yoktur. Fairplaylik çerçevesinde oynayan arkadaşlara ve gol krallarına da ödüller veriyoruz. Dolayısıyla bizim bu etkinliği dostluk ve kaynaşma olarak da görmemiz lazım. Sanayiden de, çiftçi kesiminden de, OSB’lerde çalışanlardan da takımımızda var. Hatta bir takımımızda yer alan kişilerin tamamı jandarmaydı. Futbol endüstrisi dünyada önemli bir yerde. Biz bu tür spor müsabakalarının Aydın’da kurumsallaşması için uğraşıyoruz” dedi. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler