Takip Et

Palandöken'den AYESOB'a ziyaret

14 Ağustos 2022, Pazar 14:36

     


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkcü başta olmak üzere İzmir ve Manisa Birlik Başkanlıklarına ziyaretlerde bulundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AYESOB) gerçekleşen ilk ziyaretin ardından İzmir ve Manisa'da Esnaf Odaları Birlik Başkanları ile bir araya gelen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e TESK Başkan Vekilleri Fevzi Apaydın ve Burhan Aksak, TESK Yönetim Kurulu Üyeleri Adlıhan Dere, Özcan Saraçoğlu, Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Safa Şen, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Afyonkarahisar Esnaf Odaları Birlik Başkanı Cengiz Üstün eşlik etti.

"PERAKENDE YASASI MUTLAKA ÇIKMALI"

15 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen seçimler sonrasında seçimi kazanarak Aydın esnaf Odaları Birlik Başkanlığı görevine gelen Muhammet Ali Künkcü'ye hayırlı olsun temennisinde bulunan Palandöken "Uzun yıllardır başkanımız ile görüşmekteyiz. Kendisi bu dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar ve esnaf için hayata geçireceği projeler ile gönülleri kazanarak seçildi. Bizlerde kendisinin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Başkanımızın her fırsatta ifade ettiği zincir marketlerle mücadele konusunda bizlerde çalışıyoruz. esnafımız zincir marketlerle rekabet nedeniyle zorlanıyor. Deniz mevsiminde deniz yatağı satıyor, bot satıyorlar. Kırtasiye mevsiminde de kırtasiye malzemesi satan dükkan ürün satamazken, bunlar ürün satıyor. Böyle gidince esnafın rekabet etme gücü olmaz. Bu fiyatları ve enflasyonu düşürmek de mümkün olmaz. Bu perakende yasası mutlaka çıkmalı. Yasa çıkmadığı sürece fiyatlarda indirim beklenmesi nafile olur" ifadelerini kullandı.

"ZİNCİR MARKETLERLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü Genel Başkan Bendevi Palandöken'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken "Sayın Genel Başkanımız gibi bizlerde göreve geldiğimiz günden bu yana bir çalışma başlatarak zincir marketlere karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Neredeyse her köşe başında açılan bu zincir marketler bakkal, manav, fırın, kırtasiyecilerimizin kısacası yerel esnaflarımızın kazançlarına göz dikmiş durumda. Bizde bu durum karşısında hep söylüyoruz 'En doğru alışveriş, esnaftan alışveriş'. Tüm Aydınlı hemşerilerimizi bu mücadelemizde yanımızda olmalarını istiyoruz. Sayın Genel Başkanımıza da verdiğimiz mücadeleye desteklerinden ve bizleri ziyaretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. (ORKİDE ÜLKER)







 
Son Eklenen Haberler