Takip Et

SON DAKİKA

“Çerçioğlu firari olana kadar sanırım bu iş devam edecek"

14 Haziran 2022, Salı 16:55

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Gazeteci Serhan Seyhan oldu. Aydın’ın gündemindeki konuları değerlendiren Seyhan, “Özlem Çerçioğlu’ nun danışması Erkan Karaarslan firariydi, sonra tutuklandı. Sonra avukatı firari oldu. Kahraman asker. Yarın o da tutuklanırsa, Sayın Çerçioğlu da firari olana kadar sanırım bu iş devam edecek” dedi.

Seyhan, “Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta dedi ki, ‘Siyaset zenginleşme aracı olamaz, birilerinin şahsi menfaatlerini sağladığı alan olamaz. Siyaset kurumu şeffaf ve hesap verilebilir olmalı. ‘Benim her Belediye Başkanım, harcadığı her kuruşun hesabını vermelidir’ dedi. Böyle dinleyince insan aşka geliyor, heyecanlanıyor. ‘Yürü be Başkan’ diyorsun. Taa ki Aydın’a gelip gerçeklerle yüzleşene kadar. Bir siyasetçi ne kadar güzel şeyler söylüyor diyorsun. Başının üstünde taşıyasın geliyor. Bunları söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, fakat kendi Büyükşehir Belediyesi’nde yapılanları bildiği iddia edilmesine rağmen bir şey yapmıyor. Belediye Başkanına ‘Ya partiden ya da Belediye Başkanlığından istifa et’ diyemiyor. Siyaset zenginleşme aracı olamaz diyor, Belediye’nin taşeron iki işçisi 10 milyonluk şirket sahibi oluyorlar bir anda. Mesela Durmuş Tuna. Kendisi ve eşi çıkıp da ‘Belediye’nin şirketlerinde hiç çalışmadık, ihaleler almadık’ desinler. Bu çok zor bir şey değil. ‘Benim her Belediye Başkanım, harcadığı her kuruşun hesabını vermelidir’ diyor Kılıçdaroğlu. Bizim Belediye Başkanımız 10 farklı dosyadan yargılanıyor. İhaleye fesattan, evrakta sahtecilikten, zincirleme görevi kötüye kullanmaktan yargılanıyor. Yanlış yargılanıyor da olabilirsin. Ama o zaman da çıkarsın Aydın halkının karşısına ‘Ey Aydınlılar, Ben yaklaşık 10 dosyadan yargılanıyorum. Ama ben bunların hiçbirini yapmadım’ diyebiliyor mu? Çıkıp bunların hesabını veremiyorsun, ama ‘Ben Cumhuriyet Halk Partisinden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Cumhuriyet Halk Partisi Millet İttifakı ile iktidar olacak diyorsun. Sen Genel Başkanının söylediğini yapamıyorsun, iktidar olsanız ne, olmasanız ne?” dedi.

“20 HAZİRAN’DA BİR KARAR DURUŞMASI YAŞANACAK”

Açılan yeni davaya dair Seyhan, “Kendisi hakkında yine zincirleme görevi kötüye kullanma üzerine dava açıldı. Erkan Karaaslan’ın ASKİ’den doğrudan aldığı teminler. İçerisinde ASKİ’nin Kurucu Genel Müdürü Mithat Emre var, ASKİ personelleri var, Özlem Çerçioğlu ile beraber toplam 16 kişi var. Çıkın açıklayın ‘Biz bundan yargılanmıyoruz’ ya da ‘Biz Erkan Karaaslan’a bu işi vermedik’ deyin. Ortada böyle bir dava olduğunu reddediyorlar. İftira atıyormuşuz, suç atıyormuşuz demişler. Bu konularla ilgili 20 Haziran’da bir karar duruşması yaşanacak. Savcının mütalaası bütün suçlardan cezalandırılması yönünde. Aydınlılar bunları bilmiyor. Durmuş Tuna bir yazı yazmış, ‘Serhan Seyhan Savcılara nasıl sallar? Kimden alıyor bu gücü?’ Ya kardeşim benim kimseye salladığım yok. Ben doğru bildiğim neyse söylüyorum. Bundan sonra benimle karşı karşıya gelemeyip bu konuları konuşamayan, arkamdan dedikodumu yapıyorsa, benim hakkımda karşı karşıya konuşamayacağı şeyleri yazıp yayınlıyorsa, bir gün bir yerde karşı karşıya kalırsak bedeli ne olursa olsun bunun hesabını sorarım. Bu konuda çok netim. Bu ister tehdit olarak algılansın, ister hakaret olarak. Cezasını çekmeye de razıyım” diye konuştu.

“SAYIN ÇERÇİOĞLU DA FİRARİ OLANA KADAR SANIRIM BU İŞ DEVAM EDECEK”

Seyhan, “Aydın’da siyasetçi bir tek Özlem Çerçioğlu yok ki. Muhalif olan bir dünya insan var. Neden ağzınızı bıçak açmıyor kardeşim? Beni görünce düşman görmüş gibi bakıyorsunuz. Ben arkanızdan konuşmadım, rızkınıza göz dikmedim, namusunuza dil uzatmadım. Ben dedim ki ‘Bu şehrin hakkını bu halkın menfaatlerini beraber koruyalım’. Makam mevki, para pul istemedim. Hangi siyasetçiden para istemişim ben? Özlem Çerçioğlu’ nun danışması Erkan Karaarslan firariydi, sonra tutuklandı. Sonra avukatı firari oldu. Kahraman asker olup aynı zamanda kendisinin avukatı olan kişi firari. Yarın o da tutuklanırsa, Sayın Çerçioğlu da firari olana kadar sanırım bu iş devam edecek" dedi. (MEHMET AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler