Takip Et

SON DAKİKA

Doğal sağlık mucizesi: İncir Çekirdeği Yağı

12 Ağustos 2022, Cuma 12:24

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk olan İncir Dede Hasan Tuna, incir çekirdeği yağının tüketildiğinde ve kozmetik amaçla kullanıldığında insana nasıl yararları olduğunu açıkladı.

Ağacın sulanması ve güneşin ısıtmasıyla yetişen, tamamen doğal yöntemler olup hiçbir kimyasal zehir atılmayan incir, oldukça değerli ve lezzetli bir Aydın meyvesi. Tuna, “Taze inciri yerken dikkat etmemiz gereken bir detay var” diyor ve “Fazla lokmalar halinde, dişle kırılarak yenilmesi gerektiğini” söylüyor.

İnsan vücuduna alınan çekirdek yağının mucizevi faydaları saymakla bitmiyor. İçerisinde Omega 3 ve E vitamini olan, incir kokan bu yağın orijinal olup olmadığını anlamak için koklamak, aynı zamanda ciltte ve göz çevresinde kullanıldığında kızarıklık, tahriş yapmadığı zaman anlaşılıyor. Yüzde yüz saf ve soğuk pres sıkım olan incir çekirdeği yağını vücudun sağlığı ve devamlılığı için içilmesi gerektiğini söyleyen Tuna; “İncir çekirdeği yağını içtiğimizde bize üç beş gün içinde belirti verecek. Bunlardan birincisi, yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sabahları kalkmada zorlanma var ise bize güç, kuvvet, enerji verecektir. Hatta bazıları kullanıcılar, içtim ve sabah erken kalktım diyor. İkincisi ise stres, gerginlik, vesvese, duygu kaybı ve ağlama hissi türünde psikolojik sıkıntılar varsa veya yoksa hiç önemli değil, mutluluk ve neşe verecek. Yani bol bol kahkaha atacağız, bol bol güleceğiz” dedi.

“İNSANLAR FAYDALI OLAN ÜRÜNÜ YANINDAN AYIRMAZLAR”

İncir çekirdeği yağı, içerisinde bulundurduğu yüksek derece vitaminlere ve minerallere sahip olduğu için uzman hekimler tarafından da tavsiye ediliyor. Kullanıcılardan güzel dönütler alan Tuna, “Bağışıklık sistemini güçlendiren, boğaz ağrısı, geçmeyen öksürük, faranjit, balgam, migren ve sinüzitiniz olduğu zaman kullanılabilecek bir üründür. Biz bunu mide ülseri, helikobakter pilori, reflü, gastrit, astım, bronşit, iltihaplı eklem romatizması ve şeker hastalıklarında öneriyoruz ve sonucunda olumlu geri dönüşler alıyoruz. Kullanıcıya soruyorum bunun faydasını görüyor musun? Görmesem cebimde taşır mıyım diyor. Yani insanlar faydalı olan ürünü yanından ayırmazlar” dedi.

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU

Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi’ nde tahlillerinin yapıldığını söyleyen Tuna; “Yüksek derecede vitamin ve mineral olduğu sadece benim söylememle değil, iki üç ayda bir tahlillerini yaptırıyoruz. O tahlillerdeki sonuçlar böyle. Omega 3 yağ asidi mesela en fazla somon balığında var olarak bilinir, yüzde 35 oranındadır, incir çekirdeği yağımızda şu anda yüzde 41in altında bir değer görmedik, yüzde 55 bile gördüğümüz bir değer var. Şişenin yarısından fazlasında Omega 3 bulunuyor. E vitamini de öyle, hücreleri yenileyen ve bağışıklık kazandıran bir vitamindir. İncir çekirdeğinde ise 445 miligram E vitamini var yani hakiki argan yağından 6-7 kat daha fazla” diye konuştu.

Sağlıklı yaşamak, sağlıklı yaşlanmak ve organlarımızın yenilenmesi için incir çekirdeği yağını mutlaka düzenli olarak tüketmek gerekiyor. Aydınlı gurbetçilerin özellikle Türkiye’ye geldiklerinde İncir Dede’ye uğramadan dönmediklerini söyleyen Tuna, Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderim yaptıklarını da belirtti. (ORKİDE ÜLKER) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler