Takip Et

SON DAKİKA

Belediye başkan adayına silahlı saldırı

27 Mart 2024, Çarşamba 22:09
Son güncelleme: 27 Mart 2024, Çarşamba 22:47

     


Ocak ayında CHP'den istifa edip Memleket Partisi'ne katılan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Mersin'in Memleket Partili Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Memleket Partisi'nden Tarsus Belediye Başkan adayı olan oğlu Ozan Bozdoğan'ın olduğu araca silahlı saldırı düzenlendi.

 

İKİ KURŞUN DELİĞİ KAMERALARA YANSIDI

sondakika.com'da yer alan habere göre; Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Haluk Bozdoğan'a ait aracın sol tarafında iki büyük mermi deliği kameraya yansıdı. Belediye Başkanı Bozdoğan'a destek olmak için toplanan kalabalık ise, "Silah sıkmaya başladılar bize" diyerek duruma tepki gösterdi.

Konuya ilişkin Memleket Partisi'nden yapılan açıklamada  ''Tarsus Belediye Başkan Adayımız Ozan Bozdoğan’ın aracına silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Belediye Başkan Adayımızın sağlık durumu iyidir. Bu kurşunlar yalnızca Memleket Partisi’ne ve adayımıza değil, demokrasimize ve Tarsus halkının iradesine karşı sıkılmıştır. Bu alçakça saldırıyı yapanlar ve yaptıranlar derhal yakalanmalıdır. Saldırılarınıza, baskılarınıza ve alçaklığınıza asla boyun eğmeyeceğiz.''ifadelerine yer verildi. 

HALUK BOZDOĞAN KİMDİR?

Haluk Bozdoğan, 1 Ağustos 1963 yılında Tarsus'ta dünyaya geldi. Dumlupınar İlkokulu ve Kasım Ekenler Ortaokulu'da okudu. Tarsus Lisesi'den mezun oldu. 1981'de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1983'te üniversite sınavı ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, 1984'te Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçerek eğitimini burada tamamladı ve 27 Haziran 1987'de mezun oldu. 1987-1989 yılları arasında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde göreve başladı. 1989'da Tarsus Çamlıyayla Sağlık Ocağı'da, 1999-2000 arasında Çamalan Sağlık Ocağı'da görev yaptı.

2001-2011 yılları arasında Kütahya Şaphane İlçesi Sağlık Ocağı, Özel Bahşiş Sağlık Ocağı ve Fahrettin Paşa Mahallesi 8 Nolu Sağlık Ocağı, 2 Nolu Demirkapı Sağlık Ocağı ve Emekliler Cemiyeti Sağlık Ocağı doktorluğu görevinde bulunan Bozdoğan, aynı yıllarda Tarsus Askerlik Şubesi, Adliye ve cezaevi hekimliği yaptı. Bugüne kadar, Kardiyoloji, Netroloji, Dâhiliye, Üroloji, Hipertansiyon, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları 184 seminer sertifikası bulunan Bozdoğan, İnsan Kaynakları ile Halkla İlişkiler Uzmanlığı kurslarını bitirdi ve İş Yeri Hekimliği, Spor Hekimliği, Turizm Hekimliği sertifikalarına sahiptir. Tabipler Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Halk Derneği üyesi olan Haluk Bozdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

CHP'DEN İSTİFA EDİP MEMLEKET PARTİSİ'NE KATILMIŞTI

Haluk Bozdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Mersin Tarsus İlçesi Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimleri kazanarak Tarsus Belediye Başkanı seçildi. Bozdoğan yerel seçimler öncesi 12 Ocak'ta partisi CHP'den istifa etti. Yerel seçimlerde bağımsız aday olacağını duyuran Bozdoğan, bir süre sonra ise Memleket Partisi'ne katıldı.

TARSUS'TAN OĞLU ADAY GÖSTERİLDİ

CHP'nin DEM Parti ile "Kent Uzlaşısı" yaptığı Tarsus'ta Memleket Partisi'nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı engellenmişti. Sonrasında Memleket Partisi Haluk Bozdoğan'ın oğlu Ozan Bozdoğan'ı Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. (HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler