Takip Et

SON DAKİKA

Levent Kırca yaşamını yitirdi

12 Ekim 2015, Pazartesi 08:45

     


Bir süredir karaciğer kanseri için tedavi gören tiyatro sanatçısı Levent Kırca (67), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son 10 gündür tedavi gördüğü açıklanan Levent Kırca'nın, vefat haberini alan sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü hastaneye akın etti.

1948 yılında Samsun'da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne hayatına atıldı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan Kırca, 22 yıl boyunca yayınlanan televizyon programı 'Olacak O Kadar'ıhazırladı. Oyunculuğunun yanı sıra sinema filmleri ve tiyatro oyunları da yöneten Levent Kırca 4 çocuk sahibiydi. Kırca, sanatçı kimliğinin yanı sıra gazete yazarlığı ve siyasi bir partinin Merkez Karar Kurulu üyeliğini de yapıyordu.

"SON GÜNLERDE DURUMU KÖTÜYDÜ"

Levent Kırca'nın oğlu Umut Kırca, babasının yaz başından bu yana kanser tedavisi gördüğünü belirterek, "Durumu 10 gündür kötüydü. Hepimiz buradaydık, yanındaydık. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Büyük bir sanatçıydı. Türkiye'de 50 yıldır büyük işler yapmıştı" dedi.

Kırca'nın cenazesinin yarın defnedileceği bildirildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler