Takip Et

SON DAKİKA

Kolaylı'dan Cumhuriyet gazetesi açıklaması

1 Kasım 2016, Salı 13:37

     


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'ndan yazılı bir açıklama yapılarak, Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik gözaltıların kaygı ile takip edildiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhuriyet gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, “FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte; örgüt adına suç işlemek” suçlarından soruşturma başlatılmasının gazetecilik açısından kabul edilemez olduğu vurgulanan yazılı açıklamada, toplumun haber alma özgürlüğü adına görev yapan gazetecilerin, yazdıkları yazılar ve yaptıkları haberler nedeniyle yargılanamayacağına dikkat çekildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Tüm dünyada gazetecilik, asla sadece gazetecilik yapmak değildir; Gazeteci, haber üretmenin dışında meslek ilkelerini ve onurunu korur, demokrasi mücadelesinin bir parçası olur ve toplumun doğru ve tarafsız haber alması için çalışır. Bu anlamda görev yapan meslektaşlarımızın özgürlüğü, toplumun haber alma özgürlüğünü temsil etmektedir. Bu nedenle; Cumhuriyet gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkındaki kararı endişe ile karşılıyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak; meslektaşlarımızın gazetecilik mesleği nedeniyle özgürlüklerini kaybetmemeleri için süreci yakından takip edeceğiz.” (HAKAN AKIN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler