Takip Et

SON DAKİKA

Senanur SEÇKİN
Instagram / kiitapkkurdu

Yardımlaşmanın ruh hali

22 Haziran 2019, Cumartesi

     

Merhaba sevgili Denge okuyucuları; bugün sizlere yardımlaşmaktan bahsetmek istiyorum. Lakin bu yardımlaşma fiilen yapılan değil de ruhen yapılan bir yardımlaşma.

Sizce ruhlar konuşur mu? Anlaşırlar mı? Hatta yardımlaşırlar mı? Hiç ruhunuzu eksik hissettiğiniz oldu mu? Peki, ya ruhunuza yardım eden? Yardımlaşmak sadece bedenen yapılan bir şey mi? Mesela ağladığınızda size boş gelen teselli kelimeleri mi iyi gelir; yok susarak dinleyen, anlayan biri mi?

Bence ruhlar konuşur. Hatta ruhları anlaşmayan insanlar birbirlerini sevmezler. Hani deriz ya "Yıldızım barışmadı bir türlü." aslında ruhunuz anlaşamadı. Anlaşamayan ruhlar arasında olan çatışmalar var ya işte o yıkar bazen ruhunuzu. Eğer şanslıysanız yardım eder bir başka ruh size. Tahmin ettiğiniz bir yardım değil o. Sözlerle edilen yardım. Hatta bazen sizin bakamadığınız pencerelerden bakıp yardım ederler size. Yardımlaşmak sadece karnı aç olan bir çocuğu doyurmak değil. İç dünyamızın da bir çok eksiği var. Hani yere düştüğümüz zaman dizimiz kanar ya, ruhumuz da öyle; bir sözle kanar, bir hareketle bazen. Nasıl fiziki hastalıklarımıza yardım eden doktorlar varsa, ruhumuza da yardım eden doktorlar var. Ruhumuzu ayağa kaldırır. O içimizdeki yardıma muhtaç çocuğa yardım eder. Nasıl mı? Hayatı anlatır. Zorlukların üstesinden birlikte gelirsiniz belki. Bize güçlü durmayı öğretir. Ağlayan ruhumuzun göz yaşlarını siler. İçimizdeki çocuğun yaralarına merhem olur.

Aslında ruhumuzun bir çok konuda yardıma ihtiyacı olabiliyor ama genelde bir çok insan bunu göz ardı ediyor. İnsanın kendine ve bir başkasına yapabileceği en büyük yardım; ruhunu anlamak ve eksiklerini kapatmaktır. Ruhuna yardım edemeyen bir insan asla başkasına yardım edemez. Yardımlaşmak önce kendi ruhunda başlar, sonra karşı ruhta son bulur. Yardımlaşmanın en büyüğü de ruhumuzdadır. Çünkü kalpten gelir yardımlaşma isteği. Kalbi temiz olmayan bir insanın ne kendine ne de bir başkasına yararı olur. Eli de gönlü de kapalıdır dış dünyaya. Siz siz olun dostlar asla ruhunuzu geri planda bırakmayın. Ruhu sağlıklı insanlara ihtiyacımız var. Yaralı ruhlara yardım edebilmek için... 



Yazarın Tüm Yazıları

Yazık Ediyoruz

27 Temmuz 2019, Cumartesi

Sarı Sokak Lambası

20 Temmuz 2019, Cumartesi

Tiyatro ve Sinema

13 Temmuz 2019, Cumartesi

Kırık Köprü

6 Temmuz 2019, Cumartesi

Ayçiçeğinden Ayrılmış Çekirdek

29 Haziran 2019, Cumartesi

Yardımlaşmanın ruh hali

22 Haziran 2019, Cumartesi