Takip Et

SON DAKİKA

Özgür Ekiz

ROTA

23 Eylül 2016, Cuma

     

En güvenlisi mi, en ucuzu mu?

Öncelikle bu hafta başlayan yeni Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize başarı getirmesini, eğitimin neferleri öğretmenlerimize güzel bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini diliyorum.

Okullarımız içinde bulundukları bu bir haftalık başlangıç sürecinden sonra artık ders programlarını yoluna koyup rutin eğitimlerine başlayacaklar.

Biraz zaman geçtikten sonra okulların vazgeçilmez etkinlikleri olan Okul Gezileri başlayacak.

Bizim öğrencilik dönemimizde okul gezileri büyük katılımlı yapılır ve güvenli bir şekilde sağlanırdı. Günümüzde ise Seyahat Acentalarının sayısının hızla artmış olması rekabeti artırmış durumda ancak dikkate alınması gereken en önemli husus, GÜVENLİK arka plana atılmış, maalesef en ucuz turu yapma rekabeti başlamıştır.

Bu durumda doğal olarak; kalite ve güvenliği geri planda bırakıp, öğrencilerimizin sağlıksız bir ortamda gezi yapmalarına sebebiyet vermiştir.

Eskiden kural diye bir şey yoktu, ancak bu derece okul gezisi kazaları da yoktu. Ama maalesef günümüzde Okul Gezi araçlarının kazaları giderek artmaktadır.

Şimdi sizlere Okul Gezilerinde uyulması gereken birkaç kuralı sıralamak istiyorum.

*TURSAB belgeli yasal bir seyahat acentesi tercih edilmeli.

*Turlardaki en önemli unsur olan aracımız mutlaka D2 belgeli olmalı, Milli Eğitimin yaş sınırına uygun araçlarla seyahat edilmeli.

*Konaklamalı gezilerde mutlaka ama mutlaka 2 tane şoför bulundurulmalı. Şoförlerin belgeleri önceden Milli Eğitim Müdürlüğüne ibraz edilmeli.

*Her gezide mutlaka Turizm bakanlığına bağlı Ko-Kartlı bir rehber bulundurulmalı.

Bu kurallar daha da çoğaltılabilir ancak bu 4 kural öncelikli olarak uygulandığı takdirde öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde gezi yapmalarının ilk adımını atmış oluruz.

Bu hususta öncelikli olarak okul müdürleri, gezi kulübü öğretmenleri ve öğrenci velilerine büyük sorumluluklar düşmektedir.

Maalesef ki; ticari ranta dönmüş bazı okullarımızda en güvenlisi yerine en ucuzu arayışı ön planda olmaktadır.

Unutmayalım ki gezilerdeki sorumluluk okul yönetimindedir. Herhangi bir kaza durumunda bunun vicdani ve yasal sorumluluğunun altından hiçbir okul yönetimi kalkamaz.

Öğrenci velilerinden ise ricamız; lütfen gezi içeriğini, Acenta künyesini kontrol edip yukarıdaki hususların gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol etmenizdir.

Unutmayalım ki; gezilerde eğitim kadar önemli. Çocuklarımızın okullarda aldığı eğitimi, görsel olarak pekiştirip zihinlerine kazıyacakları, özgüvenlerini kazanacakları, güzel fırsatlardır geziler. Lütfen öğrencilerimizin gezmeleri için imkan sağlayıp, onlara bu şansı verelim.

Tekrardan; yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, bol gezmeli ve gezerek öğrenmeli bir sezon geçirmenizi diliyorum.

Saygılarımla. 



Yazarın Tüm Yazıları

SEYAHAT EDİN

2 Kasım 2016, Çarşamba

Ayasofya'yı neden görmeliyiz?

14 Ekim 2016, Cuma

ÇEŞME-ALAÇATI-ILDIR-URLA GEZİSİ

8 Ekim 2016, Cumartesi

EXPO için son bir ay

1 Ekim 2016, Cumartesi

ROTA

23 Eylül 2016, Cuma