Takip Et

SON DAKİKA

İsmail ŞENLİ

Alışverişte devir değişiyor

20 Mart 2016, Pazar

     

Alışveriş, bayanlar için bir zevk, erkekler için bazen eziyettir. Mağaza mağaza dolaşmak, nerede daha iyi ve daha uygun fiyatlı ürün olduğunu bulmak, alışverişin olmazsa olmazlarıdır. Alışveriş merkezlerinde istediğimiz ürünü çoğu zaman bulsak da bu bizim çok fazla zaman harcamamıza yol açıyor ve bir o kadar da yorucu oluyor. Yorulmadan, fazla vakit harcamadan alışveriş dendiğinde burada devreye bir kurtarıcı olarak internet giriyor.

Gelişen teknoloji çoğu şeyde kolaylık sağladığı gibi alışveriş konusunda da bizim yardımcımız durumunda. İnternetten istediğimiz ürünü daha uygun fiyata, benzer ürünlerle karşılaştırma fırsatı bularak satın alabiliyoruz. Bunu oturduğumuz yerden, hiç yorulmadan yapıyor olmanın keyfi ise bir başka. Hal böyle olunca da internetten alışveriş, bizim için çoğu zaman vazgeçilmez oluyor.

HENÜZ YAYGIN DEĞİL

Türkiye’de internetten alışveriş gelişme aşamasında ve e-ticaret sitelerinden daha hiç alışveriş yapmamış internet kullanıcıları ağır basıyor. Türk milleti olarak dokunarak, deneyerek, pazarlık ederek alışveriş yapma geleneğine sahibiz. Bu nedenle birçoğumuza ihtiyaç duydukları ürünleri internetten satın almak korkutucu bir süreç gibi geliyor.

İnternetten alışverişin artıları çok fazla. İnternet bağlantımızın olduğu her yerden istediğimiz ürünü, günün herhangi bir saatinde satın alabilmemiz, bizi geleneksel alışverişin sınırlarından çıkararak özgürleştiriyor. Böylelikle ofisten çıkıp, yorgun argın eve gittiğinizde, bilgisayarınızın başına geçip dakikalar içinde istediğiniz ürüne sahip olabiliyorsunuz. Bir diğer artısına gelirsek indirimlerden ve kampanyalardan daha hızlı haberdar oluyor ve mağazadan alacağınız ürünü internetten daha uygun fiyata satın alabiliyorsunuz. Ayrıca bazı alışveriş sitelerinde ikinci el ürünler de satılabiliyor. Bu siteler, ikinci el ürünlerde çok daha uyguna ve üretimi olmayan ürünleri bulma konusunda bize bir hayli yardımcı olabiliyor. Şahsen bazı elektronik ürünleri internetten ikinci el olarak aldım ve memnun kaldım. Güvenilir olduğu sürece sizlere tavsiye edebilirim.

GÜVENİLİR SİTELER TERCİH EDİLMELİ

Dezavantajlarına gelirsek, başta ürünü deneyerek, dokunarak inceleme fırsatınız olmuyor, satın aldığımız ürüne hemen sahip olamıyorsunuz. Ürün stokta olmayabiliyor, ürünün teslimi kargo ile olduğu için kargoyla gelmesi bazen uzun sürebiliyor. Güvenlik sıkıntısı başlıca sebeplerden ama güvenirliğini kanıtlamış sitelerden alışveriş yapmaya özen göstermek en doğrusu. Bu nedenle internetten alışveriş yapmadan önce sitenin güvenilirliğini araştırmalıyız. Malum günlük hayatta olduğu gibi internet ortamında da dolandırıcılar mevcut. Ayrıca satın aldığımız ürünle ilgili sorunlarda yetkililere anında ulaşamıyoruz. Yaşadığımız sorunu çözebilmek için müşteri hizmetlerine ulaşmak ya da birkaç e-posta yazışması yapmak zorundayız. Ayrıca ürünün iade kısmında biraz sıkıntı yaşanabiliyor.

İnternetten alışveriş gün gelecek mağazadan yüz yüze yaptığımız alışverişlerin önüne geçecek. Şahsen ben alışverişlerimin çoğunu internet üzerinden yapıyorum. Devir teknoloji devri, nimetlerinden faydalanmak lazım.

İnternetten alışveriş yurtdışı internet sitelerinden de yapılabiliyor. Bunu da bir sonraki yazımda sizlerle paylaşmak istiyorum sevgili Denge okurları. Görüşmek üzere.



Yazarın Tüm Yazıları

4.5G ile gelen yeniliklerden biri; VoLTE

17 Nisan 2016, Pazar

4.5G’miz hayırlı olsun

3 Nisan 2016, Pazar

Yurt dışından online alışveriş

27 Mart 2016, Pazar

Alışverişte devir değişiyor

20 Mart 2016, Pazar

Temizlik şart

13 Mart 2016, Pazar

Cep telefonlarındaki tehlike

28 Şubat 2016, Pazar

Hamam böcekleri bir gün hayatımızı kurtarabilir

21 Şubat 2016, Pazar

Siber ordu

14 Şubat 2016, Pazar

AKK vites artırıyor

7 Şubat 2016, Pazar

İnternet'ten alışveriş yapmadan önce aman dikkat!

31 Ocak 2016, Pazar

İnternetin önündeki engel: AKK

17 Ocak 2016, Pazar

Tabletli çocuklar

10 Ocak 2016, Pazar