Takip Et

SON DAKİKA

İsmail ŞENLİ

AKK vites artırıyor

7 Şubat 2016, Pazar

     

Önceki yazımda bahsetmiştim ve dert yanmıştım ‘’İnternetin önündeki en büyük engel Adil Kullanım Kotası (AKK)’’ diye. Bundan dert yanan ve sesini duyurmaya çalışan, benim gibi bazı kişilerin sesini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan birileri duymuş gibi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu AKK konusunda zaman zaman yeni düzenlemeler yapsa da henüz AKK'yi tamamıyla kaldırmış değil. Fakat bu konuda yine de iyi bir haber var.

BTK tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl içerisinde internet kotalarında artırmaya gidilmesi ve AKK'nin hız limiti 3 megabitten biraz daha yüksek hıza çıkarılması bekleniyor. Muhtemelen bu hız limiti 5 megabit seviyesine yükseltilmesi tahmin edilse de günümüzde yüksek hıza sahip paketleri kullanan kullanıcıları bu limit yine de pek mutlu etmeyecektir. Çünkü bu hız da gelişen teknolojiye bakıldığında çok düşük bir hız. Ama bu hızın artırılması yine de iyi bir gelişme gibi görünüyor.

İnternet kullanımı konusundaki diğer bir gelişme de internet faturalarında üst limit belirleyerek ay sonu beklenmeyen yüksek faturaların önlenmesi planlanıyor.

İşin özüne gelirsek bu düzenleme tamamen oluşan tepkileri azaltma adına yapılıyor. Bir nevi gaz alma yani. Ama bu düzenleme tepkileri azaltır mı bilemiyorum? Yapılacak düzenlemenin son hali açıklanınca göreceğiz. Gönül ister AKK’nın tamamen kalkması ama şimdilik biraz zor. Şu bir gerçek eninde sonunda gelişen teknolojinin zorunlu getirisi olarak AKK’yi kaldıracaklar.

İnşallah bir gün AKK'nin tamamen ortadan kalktığını sizlerle paylaşırız. Sağlıcakla kalın.



Yazarın Tüm Yazıları

4.5G ile gelen yeniliklerden biri; VoLTE

17 Nisan 2016, Pazar

4.5G’miz hayırlı olsun

3 Nisan 2016, Pazar

Yurt dışından online alışveriş

27 Mart 2016, Pazar

Alışverişte devir değişiyor

20 Mart 2016, Pazar

Temizlik şart

13 Mart 2016, Pazar

Cep telefonlarındaki tehlike

28 Şubat 2016, Pazar

Hamam böcekleri bir gün hayatımızı kurtarabilir

21 Şubat 2016, Pazar

Siber ordu

14 Şubat 2016, Pazar

AKK vites artırıyor

7 Şubat 2016, Pazar

İnternet'ten alışveriş yapmadan önce aman dikkat!

31 Ocak 2016, Pazar

İnternetin önündeki engel: AKK

17 Ocak 2016, Pazar

Tabletli çocuklar

10 Ocak 2016, Pazar