Takip Et

SON DAKİKA

Ediz VERDİOĞLU

Merhaba komşu…

13 Mayıs 2016, Cuma

     

Didim’in yıllardır özlemini çektiği komşu adalara karşılıklı turlar, 6 Mayıs Cuma günü itibariyle başladı. Bundan sonra her hafta sonunda düzenlenecek turlara herkesi davet etmiş olayım.

Ege’nin iki yakasında karşılıklı olarak güçlendirilen diyalogun son meyvesi, Didim’de alınmış oldu. Didim’den Yunanistan’ın Kos (İstanköy) ve Kalymnos (Kilimli) adalarına, turizm ve ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlanması için başlatılan feribot seferinin ilkine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Gülseven, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Kılıç, Belediye Meclisi üyeleri Erdal Baylan, İbrahim Eray, Celalettin Erol ve Seda Sarıbaş, işadamları Yunus Emre Kaya ve Sedat Sarıbaş, Cumhuriyet savcıları, polis memurları, doktorlar ve turizmcilerden oluşan 70 kişilik grup katıldı. Ben de bu ilk seferde 70 kişilik ekibin içerisinde yer aldım. Buradan, Almanya Berlin seyahatinde olduğu gibi Yunanistan adalar seyahatinde de birlikteliği sağlayan, ekip ruhu eşliğinde hareket etmenin en önemli fayda sağlayıcı bireyi olan Didim Kaymakamı İskender Yönden’e teşekkürlerimi sunuyorum…

****

Didim'de faaliyet gösteren seyahat acentesi Felicia Travel ve Yunan partner acentesi Travelway’in organizasyonuyla 6 Mayıs Cuma günü, D-Marin Didim Marina iskelesine yanaşan feribot ile hareketimiz sonrası yaklaşık 1 saatlik yolculukla Kos’a vardık. Dinlenme ve serbest zaman sonrası akşamüstü Kos’un küçük, şirin bir köyü olan Zia gezisi yapıldı. Eşsiz manzarası ile turistler için bir çekim merkezi olan Zia köyü, muhteşem bir dağ manzarasının yanı sıra geleneksel Yunan yemeklerinin yapıldığı küçük restoranlara ve tavernalara sahip. Biz de tavernaların birinde düzenlenen Yunan gecesi programına katıldık. Yunan yemekleri ve Yunan tarzı müzik eşliğinde düzenlenen Yunan gecesinde keyifli bir vakit geçirdik.

****

Paket tur kapsamında 2’nci günkü adresimiz, 1 saatlik tekne yolculuğuyla Türkiye'nin batı kıyısında bulunan on iki adanın bir parçası olan ve süngercilik sanayisiyle ünlü Kalymnos (Kilimli) Adası oldu. Burada bizleri Kilimli Belediye Başkan Yardımcısı Mikes Riges ve Kilimli Belediyesi eski Başkanı George Roussos karşıladı. Başkan Yardımcısı Riges’in Didim ile aralarındaki ilişkilerin iyileşmesi için ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını söylemesi ve Didim ile Kalymnos’un kardeş belediye olabileceğini ifade etmesi, çok sevindirici bir gelişmeydi. Süngercilik sanayisiyle ünlü Kalymnos’u mini tren ile gezme fırsatımız oldu. Kalymnos, hala o güzel Ege mimarisine sahip... Turizm hareketliliği az olduğu için Kalymnos Adası hala çok otantik ve orada yaşayanlar çok dost canlısı ve misafirperver. Bu durum güzel manzarası ve plajları bulunan adaya özel bir atmosfer katıyor ve bu da tüm ziyaretçileri etkiliyor.

****

Kalymnos'tan Kos'a dönüş yolculuğunda uğradığımız, Bodrum Yarımadası'nın batı ucundaki Turgutreis'in 6 deniz mili güneybatısında, İstanköy (Kos) ile Kilimli (Kalymnos) adaları arasında bulunan yaklaşık 130 kişilik nüfusa sahip Pserimos Adası, görülmeye değer. Henüz tam keşfedilmeyen Pserimos Adası’nın sahilinde yan yana birkaç taverna, pansiyon tarzı butik oteller ve küçük bir kilise bulunuyor. Yunanistan’a bağlı on iki adanın bir parçası olan Pserimos Adası, benim çok hoşuma gitti. İnşallah bu adaya yeniden gitme fırsatım olur.

****

Kos programımızın son gününde ise Kos Kaymakamı George Chalkidios’u ziyaret ettik. Ziyarette Didim ve Kos kaymakamları, dostluk ve karşılıklı ticarete destek mesajları verdi. Didim’in Kos ile olan bağlılığının bundan sonra kopmayacağını umuyorum. İnşallah karşılıklı ilişkiler bu seferlerle sınırlı kalmaz, karşılıklı kültür ve sanat faaliyetleri yapılır ve ticaret bağlantıları sağlanmış olur. Bizler 3 günlük ziyarette çok keyifli vakit geçirdik. Bu güzel paket turu hazırlayan Felicia Travel seyahat acentesinin sahibi Ali Çamurcu ve Yunan ortağı, Kos Travelway seyahat acentesinin sahibi Panos Kampouris’a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki turlara da herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Bu tur için Schengen vizesi gerekiyor. Vize başvurusu için tur başlangıç tarihi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport gerekiyor. Gerekli işlemler için Felicia Travel’a başvurabilirsiniz.



Yazarın Tüm Yazıları

'Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt'

4 Temmuz 2018, Çarşamba

EMITT Fuarı'na katıldık..

1 Şubat 2017, Çarşamba

Nazar ve ah

12 Ekim 2016, Çarşamba

Merhaba komşu…

13 Mayıs 2016, Cuma

Turizmde tehlike çanları çalıyor

24 Mart 2016, Perşembe

Berlin’den umutlarla döndük

15 Mart 2016, Salı