Takip Et

SON DAKİKA

Ediz VERDİOĞLU

EMITT Fuarı'na katıldık..

1 Şubat 2017, Çarşamba

     

Bu yıl 21.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) nedeniyle 4 gündür İstanbul’daydım. 5 yıldır ziyaretçi olarak katıldığım fuarda bu yıl katılımcı olarak bulunmak, benim için ayrı bir gurur ve mutluluk vericiydi.

Didim Kaymakamımız İskender Yönden’in önderliğinde, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, iş adamları ve turizmcilerin katılımıyla, Didim’in idari yönetim, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlik-beraberlik örneği sergilenerek EMITT yolculuğu başladı. Ben de Didim’den 4 gazeteci arkadaşımla birlikte bu heyetin içerisinde yer aldım.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT, 26 Ocak Perşembe günü kapılarını açtı. Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT, 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşu ağırladı. 29 Ocak Pazar günü sona eren EMITT, erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dâhil olduğu 80 ülkenin tatil noktaları tanıtımlarıyla ilgi gördü. Açıklanan sonuç bildirgesine göre de fuarı, sektör profesyonelleri ve tatil planı yapan tüketicilerden oluşan 46 bin 670 kişi ziyaret etti.

***

Bu yılki EMITT Fuarı’nı geçen seneyle kıyaslayacak olursak, bu yılın sönük geçtiğini söyleyebilirim. Bunun sebebi de elbette Türkiye’de arka arkaya yaşanan olumsuz olayların turizme olumsuz etkisi. Bundan da anlaşılıyor ki geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Türkiye'yi turizm açısından zor günler bekliyor. Sezonu en az zararla kapatmak için elbette bu tür fuarlara özen göstermek ve katılmak gerekiyor. Sırada Belçika, Romanya, Almanya, Rusya ve Ukrayna gibi önemli fuarlar var. Bu fuarlara da katılıp ülkemiz ve ilimiz adına tanıtımda bulunmak önemli olacaktır.

***

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) 63 metrekarelik alanda stant açan Didim; Ticaret Odası, DİTAB, TURSAB ve ilçedeki otelcilerin de desteğiyle özel bir stant hazırlamış. İlçe protokolü, iş adamları, Didimliler ve ziyaretçilerin buluştuğu Didim standında güzel bir tanıtım çalışmasının yapıldığını söyleyebilirim. Didim standında Medusa ve Efe figürleri ile gün boyu devam eden canlı heykel sunumu, fuarın dikkat çeken etkinlikleri arasına girerek büyük ilgi gördü. Didim’in bu yıl EMITT’te fark yarattığını ve standın geçen seneye göre daha hareketli olduğunu belirtmeliyim.

***

Aydın Denge Gazetesi olarak biz de bu yıl ilk defa EMITT Fuarı’nda stant açtık. Geçtiğimiz aylarda kendi aramızda yaptığımız bir toplantıda, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Emin Aydın’a ‘EMITT Fuarı için özel dergi hazırlayabileceğimiz’ yönündeki fikrimi söylemiştim. Konuyu yazı işleri müdürlerimizden Esra Muti ile görüşmemiz sırasında da kendisi fuarda Denge Gazetesi olarak stant kiralayıp hazırlayacağımız dergiyi burada sunabileceğimizi fikrini paylaştı. Yapılan görüşmeler kısa sürede neticelendi ve 3.Hall’de standımız kiralandı. Hızlı bir şekilde derginin hazırlıklarına başladık ve “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü: AYDIN” adlı yayınımız ortaya çıktı. Katkı sunan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Denge Gazetesi standımız, EMITT Fuarı’nda Kuşadası ve Didim ile birlikte Aydın’ı temsil eden üçüncü stant oldu. Bu anlamda Aydın’ın tanıtımına katkı sağladığımız için gururluyuz. Standımızın yanı sıra fuardaki tüm salonlardaki katılımcılara Denge Gazetesi çantaları içerisinde “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü: AYDIN” adlı yayınımızı dağıttık. Ayrıca salonlarda ziyaretçilere bizzat dağıttık ve toplam 10 bin dergi dağılmış oldu. İnsanların ellerinde kırmızı renkteki Denge çantalarını gördüğümüzde ayrı bir sevinç ve gurur yaşadık.

***

Standımıza ziyarete gelen Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, turizmci Mustafa Şentürk, iş adamları Dilaver Demir, Yunus Emre Kaya ve Didim’den Kocaeli’ne tayin olan Başiskele Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe’ye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca standımızı ziyaret eden, görüşmelerde bulunduğumuz değerli fuar ziyaretçilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Standımızı ziyaret eden birçok ziyaretçinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu sorduğunu ve Çerçioğlu’nun çalışmalarını beğendiklerini ifade ettiklerini söylemeliyim. EMITT Fuarı'nı güzel anılarla geride bırakırken, önümüzdeki diğer fuar ve benzeri tanıtım faaliyetlerinde buluşmak dileğiyle... 



Yazarın Tüm Yazıları

'Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt'

4 Temmuz 2018, Çarşamba

EMITT Fuarı'na katıldık..

1 Şubat 2017, Çarşamba

Nazar ve ah

12 Ekim 2016, Çarşamba

Merhaba komşu…

13 Mayıs 2016, Cuma

Turizmde tehlike çanları çalıyor

24 Mart 2016, Perşembe

Berlin’den umutlarla döndük

15 Mart 2016, Salı