Takip Et

SON DAKİKA

Derya DEMİR

Amaç Mutluluk...

8 Aralık 2015, Salı

     

Dünyada üzerinde en çok konuşulan ve hakkında en çok kafa yorulan konu hiç tartışmasız ki ikili ilişkilerdir. Paylaştığımız ilişkiyi yok etmek de güçlendirip, sağlıklı bir ilişki haline getirmekte bizim elimizde.

Yoğun ve güçlü duygular ile bir araya geldiğimiz kişi ile hayatımızı, mutlu son ile biten bir filme çevirebiliriz. İyi bir ilişkide en gerekli unsur her konuda anlayış ve paylaşımdır. Sevmek ve sevilmek yeterli değildir. Öncelikle "kişi tek başına bir bireydir" felsefesini kabul etmeliyiz. Çünkü hepimiz farklı ailelerde, farklı kurallar ile yetişmiş ve buna göre şekillenmiş kişileriz. Doğal olarak bir amaç için bir araya gelen iki kişiden de sıfır sorun ile mükemmel bir şekilde bir arada yaşaması beklenemez. Ama bir amaç var ve bu amaç da her şeyin yolunda gitmesi için ihtiyacımız olan bir melek ve sihirli değneği değil. Karşılıklı olarak fikirlere saygılı olmalıyız. Ayrıntılara fazla takılmamalı, gerektiği zamanlarda alttan almayı ve sessiz kalmalı bilmeliyiz. Aksi takdirde kavgalar, yüksek sesle yapılan tartışmalar, görüş ayrılıkları, ortak kararlar verilememesi, kıskançlıklar, başlangıçta var olan güçlü ve yoğun duygularında zamanla etkisini yitirmesi sonucu artık bir arada olmak istememe...

Kim ister ki mutlu iken mutsuz, huzurlu iken huzursuz olmayı? Elbette ilişkimizdeki renk, her zaman pembe veya her zaman siyah olmayacak ama tüm renklere boyayıp renklendirmek bizim elimizde. Mesela her dakika mum ışığında oturup, birbirimiz şiirler okuyup romantizmden boğulacak değiliz. Örneğin ilgi alanlarımıza göre tavla, satranç, playstation gibi oyunlar oynayabiliriz. Birlikte televizyon izleyelim. Dünya üzerinde her çift kumanda kavgası yaşıyordur. Çünkü genellikle bayanlar spor programı izlemekten, erkekler ise bayanların anlamsızca koca bir haftayı iple çektiği o pembe dizileri izlemekten hoşlanmazlar. Ama elbet mutlaka beraber izlenebilecek ortak bir program vardır. Ortak bir karar alınmaması durumunda çözüm, ayrı odalarda televizyon izlemek olmamalı. Bu durum alışkanlık haline gelebilir ve farkında olmadan beraber vakit geçirme, beraber bir şeyler yapma fikri gittikçe uzaklaşabilir.

Mesela birlikte mutfağa girelim. Ona en sevdiği tatlıyı öğretin. Elbette sizin yaptığınız kadar lezzetli olmayacaktır ama bu ona onun için nasıl uğraştığınıza dair minik bir ipucu olacaktır. Akşam yemeği için alışverişe çıktığınızda, sadece bedenimiz için değil, ruhumuz içinde alışveriş yapalım. Mesela beraber yapılıp keyifle yenilen akşam yemeğinden sonra, loş bir abajur ışığı altında orta şekerli bir Türk kahvesi ile onun size okumaktan mutluluk duyacağınız bir kitap alın. Bu kitap romantik bir roman veya ikinizi ilgilendiren bir konu hakkında bilgilendirici bir felsefi kitapta olabilir.

Bu örnekleri kişisel hobi ve beğenilerimize göre arttırabiliriz, renklendirebiliriz. Unutmamamız ve önemsememiz gereken şey, yapacağımız şeyde sadece kendimizi mutlu etmek değil, ikimizin de mutlu olacağı güzel vakit geçireceği şeyler olmasıdır. Bazen sevmediğimiz şeyleri sırf karşımızdaki mutlu olsun diye sevmeli, yapmaktan mutlu olmayacağımız şeyi sırf karşımızdaki çok mutlu olacağı için yapmalıyız. İkili ilişkide biz, iki farklı yöne bakan okun metaliyiz. İki yönde bizi temsil ediyor olacak. Bir araya bir olmak için geldik. Durumumuz birliktelik, amacımız mutluluk. Son sözü John Lennon'a bırakmadan herkese sevdikleri ile her anını dolu dolu yaşayacağı musmutlu ömürler diliyorum. Hoşçakalın...

Ben 5 yaşındayken, annem her zaman bana mutluluğun hayatın anahtarı olduğunu anlatırdı. Okula başladığım zaman bana sınavda büyüyünce ne olmak istediğimi sorduklarında, "Mutlu olmak istiyorum!" diye yazdım. Onlar bana soruyu anlamadığımı söylediler, ben de onlara; onların hayatı anlamadığını söyledim!



Yazarın Tüm Yazıları

Ben size güveniyorum ya siz?

15 Aralık 2016, Perşembe

İnsan hayatı

14 Ekim 2016, Cuma

Kişiliğimizden ödün vermemeliyiz…

30 Mayıs 2016, Pazartesi

Kendim olmak..

13 Mayıs 2016, Cuma

İyi veya kötü olduğuna kendin karar ver

19 Aralık 2015, Cumartesi

Amaç Mutluluk...

8 Aralık 2015, Salı

Henüz vaktin varken, bir kez daha düşün derim..

1 Aralık 2015, Salı

Kim demiş zamana bırakılmalı diye...

24 Kasım 2015, Salı