Takip Et

SON DAKİKA

Futbol takımının bulunduğu uçak düştü: 76 ölü

29 Kasım 2016, Salı 14:42

     


Brezilya'nın Chapecoense futbol takımının üyelerini taşıyan yolcu uçağının Kolombiya'da düştüğü bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde de charter uçağının, Brezilya'nın Chapecoense futbol takımının üyelerini taşıdığı ifade edildi. Bu arada, Atletico Nacional ile Chapecoense takımları arasında 1 Aralık Perşembe günü yapılacak Sudamericana Kupası finali ilk maçının ertelendiği duyuruldu.

6 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Kolombiya'da düşen yolcu uçağından altı kişinin kurtulduğu ifade ediliyor. Havacılık yetkilileri, Bolivya'nın Santa Cruz kentinden Medellin Uluslararası Havaalanı'na giden ve Bolivyalı charter şirketi Lamia tarafından işletilen yolcu uçağının, Medellin'in dışında dağlık araziye düştüğünü, kazadan altı kişinin kurtulduğu yönünde haberlerin geldiğini açıkladı. Uçakta 9'u mürettebat, 72'si yolcu 81 kişinin bulunduğu belirtildi.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, kazayı, "büyük bir trajedi" sözleriyle nitelendirdi.

Bu arada uçakta bulunan Brezilya'nın Chapecoense futbol takımı üyelerinin, "Copa Sudamericana" turnuvası çerçevesinde yarın Medellin'in Atletico Nacional takımıyla karşılaşması planlanıyordu. Havacılık şirketi AIRPLAN SA'nın iletişim sorumlusu da yaptığı yazılı açıklamada, CP2933 sefer sayılı uçağın, gece yerel saatle 22.00'da kontrol kulesine elektrik arıza kodlu bir mesaj bildiriminde bulunduğunu bildirdi.

Açıklamada, kazanın meydana geldiği bölgeye sadece kara yoluyla ulaşımın mümkün olduğu, Kolombiya Hava Kuvvetleri'nin görevlendirdiği helikopterin olumsuz hava koşulları nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Rionegro Belediyesi yetkilileri, polis, Kolombiya Hava Kuvvetleri mensupları ve itfaiye ekiplerinin bölgeye yönlendirildiği kaydedildi.

Kazadan mucize haberi ilk dakikalarda geldi, beş kişi kurtuldu. İsimleri açıklanan kurtulan yolcular arasında üç futbolcu da var. Uçaktaki 76 kişi ise öldü. Uçağın düştükten sonra alev almaması tüm yolcuların ölmesini engelledi. Kolombiya sivil havacılık yetkilisi, "Uçak yaklaşırken acil durum çağrısı yaptı. Hemen iniş önceliği verdim ancak sonra irtibat kayboldu" açıklamasını yaptı. (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler