Takip Et

SON DAKİKA

Çine'de Yüksel Yalova Spor Tesisleri yenilendi

28 Temmuz 2021, Çarşamba 18:18

     


Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Çine Yüksel Yalova Stadyumu ile aynı alan içerisindeki Spor Salonu’nun tadilat işlerinde sona gelindiğini belirterek, “Çine Belediyesi’nin uhdesinde bulunan stadyum ile kapalı spor salonu bize devrolmasının ardından yapımına başlanan tadilatın ve yenileme çalışmalarının sonuna geldik. Yaklaşık 700 bin lira maliyeti olan tadilat ile ilçe halkımıza yakışır bir spor tesisi oldu” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediyesi bünyesindeki Çine Yüksel Yalova Spor Tesisi, 2021 yılı itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildi. Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Spor Salonu’nun dış cephesi, iç zemini, tribünleri ile stadyumun çimlendirilmesi, tribünlerinin tamamen yenilenmesi ve çevre düzenlenmesinin yeniden yapıldığını belirtti.

Daha önce 10 yıllığına Çine Belediyesi bünyesine verilen spor tesislerinin sorumluluğunun tekrar Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrolduğunu belirten Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, “Gerçekleşen devir işleminden sonra tamirat ve tadilat gerekiyordu. O nedenle çim sahanın yenilenmesiyle başladığımız çalışmalarımıza, kale direkleri, aydınlatmalar, tribünlerin yenilenmesi ile giriş kapıları yenilendi. Ayrıca çim sulama sistemimiz tamamen değiştirildi. Kapalı Spor Salonu binamızın dış cephesi yenilendi ve güçlendirme çalışması yapıldı. Tribün, koltuklar ve zeminin değiştirilmesi ile genişleyen ve büyüyen yenileme çalışmasına girmiştik. Bu çalışmaların şuan yüzde 95’lik bölümü tamamlandı. Bu çalışmaların yaklaşık 700 bin lira bir maliyeti oldu” diye konuştu.

Tadilat çalışmaları ile birlikte spor eğitimlerinin de devam ettiğini belirten Dinçer, “Tadilat ve tamiratları yaparken spor çalışmaları da devam etti ve bizim için en zor kısmı da bu oldu. Spor Salonu yenilenirken spor eğitimleri mecburen stat kısmında yapıldı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında saat ve zaman dilimini de ona göre belirlemek zorundaydık. Kolay değildi ama bu süreci çok şükür atlattık. Sahamızda bitti, spor salonumuzun yenileme işlemi de tamamlandı. Hem sporcularımıza hem de antrenörlerimize, Cumhurbaşkanımıza, vekillerimize, KİT Komisyonu Başkanımız Mustafa Savaş’a ve İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu’na bu süreçteki destekleri için teşekkür ediyorum. Bizler de bu işin bir parçası olduk ve elimizden gelen gayreti gösterdik. Şimdi yeniden haftanın 5 günü tekrar çalışmalarımız başladı. Sabah 09.00’da başlayan ve akşam 21.00’de sona eren bir program oluşturduk. Bunların yanı sıra ilçemizdeki okullarımızın öğrencileri beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde telafi eğitimleri yapılmaya başlandı. Halk Eğitim Merkezi üzerinden yapılan yaz kurslarım da devam etmektedir” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler