Takip Et

SON DAKİKA

Dünya Şampiyonu coşkuyla karşılandı

27 Ekim 2016, Perşembe 22:03

     


Malezya' da düzenlenen Dünya Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda 2 Altın ve 1 Gümüş madalya kazanarak dünyanın zirvesine oturan Aydınlı Ayşegül Çakın, Aydın'da davul zurnalar ve Türk bayrakları eşliğinde karşılandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Dünya Şampiyonu Ayşegül'ü, Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Selami Balkan, Halter İl Temsilcisi Hakan Ertaş, Gençlik Spor İl Müdürlüğü personelleri, sporcular, Ayşegül'ün yakın akrabaları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Otobüs Terminalinde uzun süre davul zurna eşliğinde karşılanan Ayşegül, yakınlarının ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Malezya'dan Türkiye'ye dönen ve ardından Konya'dan memleketi Aydın'a gelen Ayşegül Çakın, otobüsten iner inmez kendisini karşılamaya gelen Annesine gözyaşları içinde sarıldı. Anne ve babasının ellerini öperek sarılan Ayşegül, ailesi ve yakınlarıyla uzun süre hasret giderdi. Dünya Şampiyonu Ayşegül, "Kutsal bayrağımızı göndere çektirdim. İstiklal Marşı'mızı okuttum. Bunun tarifi anlatılmaz bir duygu. Ailem her zaman yanımda oldu. Çok teşekkür ediyorum" dedi. Kendisini tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ettiğini söyleyen Ayşegül, "O kadar emek vermiştik. Boşa gitmedi. Ben başta ailem ve antrenörlerim olmak üzere İl Müdürümüz Bekir Çeker'e ve herkese sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayşegül'ün annesi Naile Çakın, sevinç gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Gururluyuz, mutluyuz. Kızım gururumuz oldu. Türkiye'nin gururu, Aydınımızın gururu oldu. Onun şampiyonluğu Aydınımıza değişik bir renk kattı. İnşallah daha iyi ve daha güzel başarılara imza atar. İnşallah kızımı olimpiyatlarda da görürüz. Allah başarılarının devamı artırsın. Herkese çok teşekkür ederim desteklerinden dolayı" şeklinde konuştu. Ayşegül'ün babası Ali Çakın ise "İnşallah daha nice başarılarını görürüz" diyerek kızına sarıldı.

BEKİR ÇEKER'E ZİYARET

Otogar'daki karşılamanın ardından Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasına giden ve kendisini bekleyen İl Müdürü Bekir Çeker'e ziyarette bulunan Ayşegül Çakın ve ailesi, uzun süre keyifle sohbet etti. Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Ayşegül'ü tebrik ederek, Tablet hediye etti. İl Müdürü Çeker yaptığı açıklamada "Halter branşında dünya şampiyonu öyle çok çıkmaz. Yıldızlar branşında dünya şampiyonluğu temeli burada atılmış oldu. İnşallah bundan sonrası da gelir" ifadelerine yer verdi.

ANTRENMAN SALONU'NA AYŞEGÜL'ÜN İSMİ VERİLECEK

Dünya Şampiyonu olan Ayşegül Çakın isminin Halter Antrenman Salonu'na verileceğini söyleyen Aydın Gençlik Hzimetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, "Salonumuz küçük ama ileride inşallah daha büyük salonlara daha büyük kategorilerde gelen şampiyonluk sonrası ismini veririz. Sözümüzü yerine getireceğiz. Antrenman salonuna Ayşegül'ün ismini veriyoruz" dedi. (KAMİL KAZANKAYA)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler