Takip Et

SON DAKİKA

Taçsız Kral Metin Oktay'ın ismi Aydın'da parkta ölümsüzleşecek

26 Ekim 2016, Çarşamba 14:57

     


Efeler Belediyesi, Türk futbolunun 'Taçsız Kral'ı Metin Oktay'ın ismini Mimar Sinan Mahallesi'nde bir parka vererek ölümsüzleştirecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz günlerde Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ı ziyaret eden Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği yöneticilerinin Taçsız Kral Metin Oktay'ın isminin bir sokağa veya caddeye verilmesi talebi karşılık buldu.

Kendisinin de bir Galatasaraylı olduğunu belirten Başkan Özakçan; “Efeler Belediyesi olarak Türk futbolunun 'Taçsız Kral'ı Metin Oktay'ın ismini Mimar Sinan Mahallesi'nde yapımı süren bir parka veriyoruz” dedi. Parkın resmi açılış tarihinin 31. Ekim Pazartesi günü olduğu açıklandı.

Metin Oktay’ın Ege çocuğu bir efsane olduğunu dile getiren Başkan Özakçan; “Metin Oktay İzmir doğumludur. Onu sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar da sever. Futbola ilgili ilgisiz herkesin gönlünde taht kurmuştur. Yaşamı boyunca alçak gönüllü olmuş, halkın içindedir, fakir dostudur. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük futbol yıldızı, adam gibi adam Metin Oktay'ın ismi, Mimar Sinan’da yaptığımız parka çok yakışacak" dedi.

Öte yandan aynı gün Ata Mahallesi'ndeki İlhan Selçuk Parkı'nın da açılışının yapılacağı bildirildi. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler