Takip Et

SON DAKİKA

Günün stresini koşarak atıyor

26 Ekim 2016, Çarşamba 09:10

     


Çine Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Günay Ocak, günün stresini koşarak atıyor. Sporun insanı zinde tuttuğunu, bu nedenle sağlığını düşünen herkesin spor yapması gerektiğini ifade eden Ocak, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na hazırlanıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Günün stresini atabilmek niçin her gün Çine Yüksel Yalova Stadı'nda koşarak spor yapan Çine Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Günay Ocak, lise çağlarından bu yana her gün koştuğunu söyledi. Hafta sonlarında Çine’den Efeler’e kadar 36 kilometre koşan Müdür Günay Ocak, 13 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na katılacağını açıkladı. Daha önce İzmir Yarı Maratonu’na katılan ve bin 500 yarışmacı arasında yarışı 180. sırada tamamlayan Müdür Günay Ocak, “Lise çağlarımda koşmaya başladım. Koşmayı çok seviyorum. Koşmak İnsana mutluluk, rahatlık ve huzur veriyor. Kamu görevlisi olduğum için günün stresini de koşarak atabiliyorum. Sabahları ve akşamüzeri işten çıkınca koşuyorum. Koşmak, insan nabzının düzene girmesini sağlar. Yağ yakımını hızlandırır, kalp sağlığı için önemlidir. Düzenli bir şekilde koşan birisi çok fazla yorulmaz. Vücuttaki yağ dokusunu inceltir, fit görünmenizi sağlar” dedi.

7'DEN 70'E HERKESİ KOŞMAYA DAVET ETTİ

Koşmanın faydalarını sıralayan Müdür Günay Ocak, 39 yaşında olmasına rağmen kendisini 25 yaşındaymış gibi hissettiğini belirtirken, 7’den 70’e herkesi spor yapmaya davet etti. Spor’un sadece zayıflamak için yapılması gereken bir uğraş olmadığını ifade eden Ocak, sporun yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alması gerektiğini savundu.

40 KİLOMETRELİK MESAFEYİ

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na katılım için katılımcılardan 80 lira ücret alındığını söyleyen Müdür Günay Ocak, bu gibi spor organizasyonlarına katılım için teşvik edici olunması ve kolaylıklar sağlanması gerekir. Yarı maratonda 40 kilometrelik mesafeyi koşarak bitirebilen her katılımcıya ödül verilmesi daha mantıklı olur'' diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler