Takip Et

SON DAKİKA

"Profesyonel takımlar günü kurtarıyor”

19 Haziran 2017, Pazartesi 10:00

     


Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, profesyonel liglerde Aydın’ı temsil eden Nazilli Belediyespor ve Aydınspor 1923’te gerek yönetim gerekse teknik kadroların sık sık değişmesini eleştirerek “Başarı için istikrar gerekiyor ama bizim takımlarımız yalnızca günü kurtarıyor” dedi.

Aydın’ın başlıca alt yapı kulüplerinden Yıldızspor’un başkanı Kaya Özcan, Aydın'ı profesyonel liglerde temsil eden Nazilli Belediyespor ve Aydınspor 1923’ün amatör kulüplerle ilişkilerini değerlendirdi. Aydın’ı profesyonel liglerde temsil eden kulüplerin alt yapıya gereken değeri vermediğine dikkat çeken Başkan Özcan, “Profesyonel kulüplerin, Aydın’daki alt yapı kulüplerinde yetişen oyuncuları takımlarında değerlendirmeleri, bu oyuncuların satışından gelir elde etmeleri gerekiyor. Bunun için hem Aydın’daki alt yapı kulüplerine hem de kendi alt yapılarına değer vermeliler" dedi.

Kulüplerde başarı için yöneticilerin uzun yıllar görev yapmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Özcan, “Profesyonel kulüplerin yöneticileri ve teknik kadroları sadece günü kurtarıyorlar. Yalnızca profesyonel oyuncularla ilgileniyorlar. Bu da başarısızlığı beraberinde getiriyor. Takımlarda istikrarsızlık hakim oluyor. Kulüp yöneticilerinin alt yapıya bakışlarının değişmesi gerekiyor” dedi.

YETİŞTİRME BEDELİ ÖDEMEK İSTEMİYORLAR

Özcan, profesyonel takımların yetiştirdikleri alt yapı oyuncularını ücret ödemeden almak istemelerinden yakındı. “Kulübümüzde 17 antrenör çalışıyor. Belli bir giderimiz var. Yetiştirdiğimiz oyuncuları bedelini ödeyerek almalarını istiyoruz. Ama profesyonel kulüpler bedelsiz almanın peşindeler” sözleriyle profesyonel takımların yetiştirme bedeli konusundaki tutumlarını eleştirdi. Futbolun gelişmesi için tesisleşmenin şart olduğunu belirten Özcan, “Aydın’da tesisler yeterli değil. Türkiye Şampiyonası için gittiğimiz çevre illerde muhteşem tesisler görüyoruz. Futbolcu yetiştirmek istiyorsak öncelikle tesisleşmeyi iyi yapmalıyız” dedi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler