Takip Et

SON DAKİKA

"Profesyonel kulüplerin amatöre katkısı yok"

19 Haziran 2017, Pazartesi 09:30

     


Tuğlaspor Kulübü Başkanı Ertan Kaya, Aydın’ın profesyonel kulüpleri Nazilli Belediyespor ve Aydınspor 1923’ün amatör kulüplere hiçbir katkısının olmadığını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Amatör Süper Lig takımlarından Tuğlaspor’un başkanı Ertan Kaya, Aydın’ı profesyonel liglerde temsil eden Nazilli Belediyespor ve Aydınspor 1923’ün, Aydın’daki amatör kulüplerle iletişim kurmadıklarını belirterek, amatör takımlarda forma giyen yetenekli oyunculara alt yapılarında yer vermemelerini eleştirdi. Ertan Kayan “Dışarıdan büyük paralar harcayarak oyuncu getiriyorlar. Çoğu zaman dışarıdan gelen oyuncuların performansı verilen paraya değmiyor” sözleriyle Nazilli Belediyespor ve Aydınspor 1923’ün transfer politikasını eleştirdi.

Profesyonel kulüplerin amatör takımlarda oynayan yetenekli bir oyuncu keşfettiklerinde ise oyuncuyu yetiştirme bedeli ödemeden almak istemelerinden dert yanan Ertan Kaya, “Bir oyuncuyu yetiştirmek hiç kolay değil. Yıllarca emek veriyoruz. Zaten amatör kulüplerin başka bir geliri de yok” şeklinde konuştu.

 

ALTINORDU'YU ÖRNEK VERDİ

Aydın’daki profesyonel kulüplerin, amatör liglerde oynayan yetenekli oyunculara yeterince ilgi göstermediğini belirten Ertan Kaya “Nazilli Belediyespor ve Aydınspor 1923 kadrosunun yüzde 99’u dışarıdan getirilen oyunculardan oluşuyor. ASKF ile işbirliği içinde bir izleme komitesi oluşturabilirler. Amatör liglerde oynayan yetenekli oyunculara alt yapılarında değerlendirebilirler. Örnek vermek gerekirse Altınordu geçen yıl bölgedeki illerin Amatör Süper Liglerinde oynayan 65 oyuncuyu alt yapılarına aldı. Aydın’da Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın, Altınordu’nun futbol okulları var. Aydınspor 1923 veya Nazilli Belediyespor’un il dışında futbol okulları yok” dedi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler