Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı imamlardan 15 Temmuz şehitleri anısına futbol turnuvası

18 Ekim 2016, Salı 17:04

     


Aydın İl Müftülüğü, 10 ilçedeki cami imamlarının katılımıyla imamlar arası futbol turnuvası düzenledi. Dualarla başlayan turnuva, Adnan Menderes Stadı 2 Nolu Yan Saha'da oynanan maçlarla başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Turnuvanın açılışına Aydın İl Müftü Yardımcısı Hulusi Kömürcüoğlu da katılırken oynanan karşılaşmalar öncesinde açılış konuşması yapıldı, ardından 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi. Turnuvayı organize eden Merkez Yeni Cami imamları Oğuz Demir ve Mustafa Çat, Adnan Menderes Stadı 2 No'lu Yan Saha'da gerçekleştirilen turnuva öncesi açıklamalarda bulundular.

Merkez Yeni Cami İmamı Mustafa Çat, "Buradaki gayemiz, arkadaşlar arasında kaynaşmak, birlik ve beraberliği sağlamak. Kurumsal aidatı yaşatmak. İmamların da bir sosyal etkinlikte bulunduğunu göstermek. İmamların sadece cenaze namazı kıldırdığı değil, sportif faaliyetlerde de bulunduğunu, toplumsal ve sosyal becerilerinin olduğunu anlatmak ve göstermektir" dedi.

FİNAL 7 KASIM'DA

15 Temmuz günü yaşanan darbe olaylarında şehit olan vatandaşlar adına düzenlenen turnuvada, dualarla şehitleri andıklarını dile getiren İmam Mustafa Çat, "Bu seneki vahim olaydan dolayı 15 Temmuz Şehitler Turnuvası adı altında şehitlerimizi anıyoruz. Allah bir daha böyle kötü olaylar yaşatmasın. Sadece 15 Temmuz şehitlerimiz değil, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi. İmam Çat turnuva hakkında bilgi verirken; "Burada şehitlerimizin adını yaşatmak için bir turnuva organize ettik. 10 tane ilçe katılıyor. Bozdoğan, Didim, Koçarlı, Germencik, İncirliova, Efeler, Nazilli, Çine, Köşk ve Sultanhisar ilçeleri turnuvada mücadele ediyor. Gruplarında ilk 3'e giren takımlar çeyrek finale çıkacak. Averajı en yüksek olan takımlar da yarı finale çıkacak. Elenenler üçüncülük maçı diğerleri 7 Kasım'da final maçı oynayacak" diye konuştu. (KAMİL KAZANKAYA)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler