Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın'da hakemleri en üst seviyeye yükselteceğiz"

18 Eylül 2019, Çarşamba 13:17

     


Aydın Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Tatar, tvDEN'de yayınlanan Spor Gündemi'nde soruları yanıtladı. Tatar, "Öncelikle yeni sezon herkese hayırlı olsun. Biz Aydın'da hakemlerimizi en üst seviyeye yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.

İlk olarak hakem olmak isteyenlerin nasıl bir yol izlediğini söyleyen Aydın İl Hakem Kurulu Başkanı Mücahit Tatar, "Öncelikle erkekler için 28, kadınlar için de 26 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Bu sene de hakem kursu açacağız. Fiziksel şartlarının uygun olması gerekiyor. Erkeklerde 1.75, kadınlarda 1.65 boy olması gerekiyor. Tahsil ve yabancı dil durumları da tercih sebepleri oluyor. Ama ilk etapta fiziksel şartlar ve yaşa bakıyoruz. Mülakatı geçen arkadaşlar 10 günlük eğitimden sonra aday adayı hakem statüsüne ulaşıyorlar. Ondan sonra biz bu arkadaşları alt yaş kategorilerinde maç veriyoruz. Bu arkadaşlar 3 kez orta hakem, 10 kez de yardımcı hakemlik yapıyor. Bu arkadaşları daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu'na sunuyoruz, ardından da il hakemliğine yükseliyorlar. İl hakemi olduktan sonra 1 yıl yerel liglerde amatör müsabakalarda görev alması gerekiyor. Bunların sayıları var. Başarılı olan bir hakemin üst seviyeye gelebilmesi için 5 veya 10 yıl arasında zaman geçiyor" dedi.

"HAKEM SAYISI ARTINCA, REKABET DE ARTIYOR"

Hakem sayıları ile ilgili bilgi veren Tatar, İl hakem kategorisinde 110 hakemimiz var, klasman grubunda da 16 arkadaşımız Aydın'ı temsil ediyor. Bu klasman hakemlerimiz de amatör müsabakalarda görev alabiliyor. 38 gözlemcimiz mevcut. Bunların 7 tanesi klasman grubunda. Geçen sene açtığımız aday hakem sayımız da 90. Bu arkadaşlarımız da altyapı maçlarında görev alacak. Bu arkadaşlarımızı da yetiştireceğiz. Hakem sayımızı artırıyoruz. Hakem sayısı artınca, rekabet de artıyor. Biz aday hakemlerimize adaletli maçlar veriyoruz. Aday hakem kursundan 170 kişi geçti ama bu sayı çeşitli sebeplerle 90'a düştü. Biz bu sene 90 aday hakemimizi, il hakemi yapmak için çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan Tatar, Süper Lig'de görev yapan Aydınlı hakem Bahattin Şimşek gibi bir çok hakemi de bu seviyeye yükseltmek ve Aydın'ı temsil etmek istediklerini söyledi. (SPOR SERVİSİ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler