Takip Et

SON DAKİKA

ASKF, Vali Köşger’den tesis istedi

17 Temmuz 2017, Pazartesi 15:22

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret eden ASKF başkanı Hasip Arıkan merkez ilçe Efeler’de yaşanan tesis sıkıntısını dile getirerek yeni tesisler yapılması için Vali Köşger’den destek istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı Hasip Arıkan bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Ziyaretinde Kuşadası ve merkez ilçe Efeler’de yaşanan tesis yetersizliği sorununu dile getiren Arıkan, “1 ve 2 No’lu yan sahalarda yaklaşık 30 takım antrenmanlarını zor yapıyor. Sahayı dörde bölmek suretiyle çalışmak durumunda kalıyorlar. Antrenmanlarında çift kale maç dahi yapamıyorlar. Okul sporları ve özel müsabakalar hariç bir yılda 2 bine yakın müsabaka oynatıyoruz” diye konuştu.

 

UYGUN ARAZİ MERKEZ YENİKÖY’DE BULUNDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a sorunu ilettiklerini kaydeden Arıkan, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle uyumlu çalışıyoruz. Sahayla ilgili yönetim kurulu üyemiz ve AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz Kadir Mutlu tesisle ilgili arazi taraması yaptık. Merkez Yeniköy tarafında 160 bin metrekarelik bir arazi bulduk. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle görüştük. Büyükşehir'de plan değişikliği yaptığımızda tesis yapabileceğimiz noktasına geldik. Bu araziye tesis yapılması konusunda sizin desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Merkezde 130 aktif spor kulübü bulunduğunu kaydeden Arıkan, “Uyuşturucu kullanma yaşının ilkokula indiği bir dönemde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için spor kulüplerinin önemi büyük” ifadelerini kullandı.

 

“BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

Arıkan ve beraberindeki heyete ziyaret için teşekkür eden Vali Köşger, “Herkesin spor yapması gerekir. Amatör sporların da önemi burada ortaya çıkıyor. Tesis sorununu aşmak için ne gerekiyorsa birlikte çalışalım. Şehirlerin tanıtımı açısından da sporun önemi var. Gençlere ulaşması bakımından amatör sporlara ben de önem veriyorum” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler