Takip Et

SON DAKİKA

Dünyanın en önemli turnuvası Aydın'da başladı

17 Mayıs 2018, Perşembe 15:59

     


Dünya’nın en önemli Plaj Voleybolu organizasyonlarından biri olan FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu’nun 1 Yıldızlı ayaklarından biri olan Aydın Etabı, 17-20 Mayıs 2018 tarihlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda başladı ve 20 Mayıs'ta oynanacak final maçları ile sona erecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Organizasyona Avusturya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Mısır, İngiltere, Almanya, İran, İsrail, İtalya, Japonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Venezüella olmak üzere 22 ülkeden 42 takım, Bayanlarda Küba, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İsrail, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Ukrayna olmak üzere 21 ülkeden toplam 36 takım başvurdu.

 

Erkekler ve bayanlar kategorilerinde ayrı ayrı 12 takım FIVB Dünya Turu puanları ile otomatik olarak ana tabloya yerleşirken; erkeklerde 16 takım, bayanlarda da 16 takım ana tabloya kalabilmek için bugün eleme turnuvası oynayacak. Her iki kategoride de 4’er takım eleme tablosundan ana tabloya katılma hakkı kazanacak. Ana Tablo müsabakaları, yarın başlayacak.

 

Türkiye, erkeklerde 4’ü ana tabloda, 1’i elemede, bayanlarda da 4 takım ana tabloda, 1’i elemede olmak üzere toplam 5 erkek, 5 bayan takımı ile mücadele edecek. Bu dev organizasyon, olimpiyat sıralamasına puanları açısından büyük önem taşıyor.

 

AYDINLI VOLEYBOLCU DA TERLEYECEK

Aydınlı voleybolcu Aleyna Vence de Buğra Eryıldız ile birlikte takım olarak terleyecek. Millilerimizin yer aldığı turnuvada Merve Nezir (Blokçu) – Selin Yurtsever (Defansçı), Tuğba Özdemir (Blokçu) – Ebru Karayılan (Defansçı), Hatice Can Tonbul (Blokçu) – Yaren Çakmak (Defansçı), Müge Ocakcı (Blokçu) – Merve Çelebi (Defansçı), Doğukan Ulu (Blokçu) – Dündar Yıldırım (Defansçı), Hasan Hüseyin Mermer (Blokçu) – Sefa Urlu (Defansçı), Ali Berke Sağır (Blokçu) – Engin Özbek (Defansçı), Yusuf Özdemir (Blokçu) – Ali Cebeci (Defansçı), Selçuk Şekerci (Blokçu) – Şafak Sezer (Defansçı) yarışacak. (SPOR SERVİSİ)







 
Son Eklenen Haberler