Takip Et

SON DAKİKA

İstanbul Maratonu’nda Aydın rüzgarı esti

16 Kasım 2016, Çarşamba 09:41

     


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor A.Ş. tarafından bu yıl, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nun 35-39 yaş grubu birinciliğini, ilk kez maraton koşan Aydınlı öğretmen Ayşegül Yılmaz kazandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maratonu, İncirliova Erbeyli İlkokulu Öğretmeni Ayşegül Yılmaz 3.44.59’luk derecesiyle, genel klasmanda Türkler’de 6’ncı kendi yaş grubu olan 35-39 yaş grubunda birinci olarak tamamladı. İki kıtayı birleştiren tek maraton olma özelliği taşıyan yarışa katılan Yılmaz, Türkiye, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan birçok atlet ile madalya için koştu.

BABASININ İZİNDEN

18 yıllık öğretmen olan ve 9 yıldır haftanın 3 gününde koşu yapan Sınıf Öğretmeni Ayşegül Yılmaz, 3 aydır haftada 100 km koşarak maratona hazırlandı. Ayşegül öğretmen, ilk maraton yarışında elde ettiği dereceden oldukça mutlu olduğunu söyledi. Amatör olarak koşu yapan babası Şerif Değirmencioģlu’nu geçtiğimiz nisan ayında kaybeden Yılmaz, babasından aldığı manevi destekle yarışı kazandığını ifade ederken Yılmaz öğretmenin meslektaşları, alanında birçok koşuda derece elde eden arkadaşları ile gurur duyduklarını söylediler.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ

Kendisi gibi bir öğretmenle evli olan 12 ve 4 yaşında iki çocuğu bulunan Ayşegül öğretmen, koşularda en büyük destekçisinin eşi olduğunu belirterek, “İlk kez bir maratona katıldım. Spor için düzenli olarak 9 yıldır koşuyorum. Bu maratona da katılmak istedim. 3 aydır haftada 100 km. koşarak hazırlandığım maratonda en büyük destekçim eşim oldu. Babam amatör olarak koşu yapıyordu. Birlikte bir sürü koşuya katıldık. İlk maraton yarışım olduğu için çok zor oldu. Maratonda içimde babamın manevi desteği ile koştum. Derece elde ettiğim için çok mutluyum” dedi.

Ayşegül Yılmaz, müsabaka sonunda kupa ve para ödülü kazandı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler