Takip Et

SON DAKİKA

Efeler diyarından 'Damla' geçti

16 Kasım 2016, Çarşamba 19:28

     


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Damla Projesi, Demokrasi ve Efeler Diyarı Aydın’a 'damla' oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gönüllülük, İnsan sevgisi, İyilik, Empati, Fedakarlık, Tasavvuf, Sürdürebilirlik, Çevre ve gençlik eğitimi gibi çeşitli temalarda faaliyetleri içeren bu anlamlı proje için seçilmiş yerli ve yabancı toplam 40 damla gönüllüsü, 8-13 Kasım tarihleri arasında Aydın’ da gönüllere dokundu. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aydın Gençlik Merkezi koordinesinde toplam 5 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapan, ziyaretlerde bulunan ve gönüllere dokunan ekip herkese örnek oldu.

İLKOKUL VE MEZARLIKLAR ZİYARET EDİLDİ

Gönüllü gençler, sabah sporunun ardından Hacı Lütfiye Atay ve Yahya Beyatlı İlkokullarına giderek minik öğrencilerle çeşitli çocuk oyunları oynayarak birlikte doyasıya eğlendiler. Okul ziyaretlerinin ardından Atatürk Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'na giderek gençler ile birlikte bir araya geldiler. Programa Kemer mezarlığında bulunan Şehitlik ziyareti ile devam eden ekip burada okunan Kuran-ı Kerim Tilavetinin hemen ardından çevre ve mezarlık temizliği gerçekleştirdiler. Şehitlik ziyaretinin sonrasında rehber eşliğinde Tralles Antik Kentini gezerek tarihe yolculuk yapan Damla Gönüllüleri, Antik Kent gezisi sonrasında 10’ arlı gruplar halinde önceden belirlenmiş dezavantajlı ailelere ziyaretlerde bulundular. 5 gün boyunca çeşitli etkinler ve organizasyonlar yapan Damla Gönüllüleri, Aydın'da gören herkesin beğeni ve takdirini toplarken, gönüllerde taht kurdu.

BEKİR ÇEKER'DEN TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili olarak Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Damla Projesi kapsamında yerli ve yabancı toplam 40 gönüllü gencimizi Demokrasi ve Efeler Diyarı olan ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Gençlerimiz 4-5 gün boyunca aydınımızın çeşitli okullarında öğrenim gören binlerce çocuğumuz ile bir araya gelerek gönüllere dokundular. Çocuklarımızın yüzlerinde ki mutluluk bizleri de mutlu etti. Yabancı ülkelerden gelen gençlerimiz ilimizin örf, adet ve geleneklerini yakından tanıma şansı yakaladı. Bunun yanı sıra gerçekleştirdikleri huzur evi ziyareti ile yaşlılarımızın bir nebzede olsun mutlu olmalarına sebep olup, onların tecrübelerinden istifade ettiler. Bu kapsamda bu anlamlı ve özel projeyi hayata geçiren başta Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne, Bakanlık Müşaviri Sayın Metin Ayvazoğlu’ na, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Salih Köse’ye, Aydın Gençlik Merkezi Çalışanlarına ve projeye yurt dışından ve yurt içinden katılan gönüllü gençlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. (KAMİL KAZANKAYA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler