Takip Et

SON DAKİKA

Şampiyon Tepecik Esnafspor

15 Ocak 2017, Pazar 20:26

     


Aydın Futbol 1. Amatör Küme 3. Grup'ta aynı puanda ve ikili averajı eşit olan Tepecik Esnafspor ile Kardeşköyspor şampiyonluk maçında karşılaştı. Tepecik Esnafspor, final maçında rakibi Kardeşköyspor'u 2-1'lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Stadı 2 Nolu Yan Saha'da oynanan ve yaklaşık 2 bin seyircinin izlediği karşılaşmada Kardeşköyspor 23'te Mehmet Sezer'in attığı mükemmel gol ile öne geçti: 0-1. İlk yarının uzatma dakikalarında ceza sahası içinde Mustafa Tutar, Kardeşköyspor'lu İdris tarafından yere düşürüldü. Pozisyon sonrasında penaltı kararının ardından topun başına geçen Çağlar, penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağladı:1-1. İlk yarı bu skorla sona erirken, ikinci yarıda her iki takımda bulduğu bir çok gol pozisyonundan yararlanamadı. Son dakikalarda karşılıklı top kayıplarının yaşandığı karşılaşmada 86'da Kadir'in açtığı pasta topu arka direkte iyi takip eden Mustafa Tutar topu ağlara gönderdi: 2-1.

KASTEN TEKME ATTI

90+5'te Kardeşköyspor'lu Ferman rakibine sert müdahalesinin ardından ve kasten tekme attığı için ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı edildi. Mücadele bu skorla sona ererek tarihinde ilk kez şampiyon olan Tepecik Esnafspor Amatör Süper Lig'e yükseldi. Maçın yıldızı ise takımına bir penaltı kazandıran ve galibiyet golünü atan yeni transfer Mustafa Tutar oldu.

2011 yılında kurulan ve 2 sezon önce 1. Amatör Küme'ye yükselen Tepecik Esnafspor, 2 sene sonra Kardeşköyspor ile oynadığı final maçını kazanarak bir üst lig daha yükseldi. Amatör Süper Lig'e yükselen Tepecik Esnafspor, Tepecik Tuğlaspor'un ardından Süper Lig'de mücadele edecek Efeler Tepecik Mahallesi'nin ikinci takımı olacak.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI KIVANÇ VERDİ

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Tepecik Esnafspor şampiyonluk kupasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Kıvanç ve Genel Sekreter Hasip Arıkan'ın elinden aldı. Kulüp başkanı Mustafa Erkin şampiyonluk kupasını gözyaşları içinde alarak büyük sevinç yaşadı. Tepecik Esnafspor'lu futbolcular maçtan sonra formalarını maçın güvenlik ekipleri Çevik Kuvvet polislerine hediye etti. (KAMİL KAZANKAYA)

İLK YARI

İKİNCİ YARI

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler