Takip Et

SON DAKİKA

Aydın yetenekli sporcu taraması başlıyor

14 Kasım 2016, Pazartesi 13:52

     


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Her sene Eylül – Kasım ayları arasında gerçekleşen 5. Sınıf öğrencilerine MEB işbirliği ile sportif yetenek taraması başlıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinesi ile yetenekleri doğrultusunda eğitim alan öğrenciler 6. ve 7. sınıfta eğitimleri ile ilgili kapsamlı bir değerlendirmeye alınacak ardından 8. sınıfta gerekli yönlendirmeler başlayacak.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu İş Birliği Protokolü kapsamında Aydın’da tüm ortaokulların 5.sınıf öğrencilerine Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle spor yetenek testi uygulanacaktır. Yetenekli sporcular tespit edilerek Türk Sporuna kazandırılacaktır. İlk olarak Köşk ilçesinde başlayan uygulama 9 ortaokulda gerçekleşecektir. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından da büyük ilgi gören proje Bozdoğan’da 13, Buharkent’te 4, Çine’de 6, Didim’de 13, Efeler’de 46, Germencik’te 12, İncirliova’da 12, Karacasu’da 8, Koçarlı’da 9, Kuşadası’nda 13, Kuyucak’ta 10, Nazilli’de 32, Söke’de 35, Sultanhisar’da 6 ve Yenipazar’da 6 ortaokul olmak üzere il genelinde toplam 234 ortaokulunu kapsayan sporcu yetenek tarama testi yapılacaktır.İlçelerde gerçekleşen uygulamalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilmektedir. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yetenek taraması yapılacak her okula uzman antrenörler ve sportif eğitim uzmanları görevlendirilmektedir.

HEDEF MİLLİ TAKIMA SPORCU KAZANMAK

Yapılacak olan yetenek testleri sonucunda, yeteneklerine göre öğrencilerin 6. ve 7. sınıflarda, beden eğitimi öğretmenleri tarafından o branşlara yönlendirilmesinin sağlanacağı bildirilen açıklamada, "Çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda en doğru şekilde spora yönlendirilmesi hedeflenmektedir. Tespit edilen üstün yetenekli sporcuların il spor merkezleri ücretsiz yaz – kış spor kursları dahilinde branş performans gruplarına yönlendirilerek Milli Takıma kazandırılması ve ülkemizi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil etmesi hedeflenmektedir" denildi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler