Takip Et

SON DAKİKA

Antrenör, 'Saha izni verilmiyor' dedi, İl Müdürlüğü 'Haksız kazanç yapıyor' dedi

14 Ekim 2016, Cuma 15:23

     


Astaşspor Antrenörü Bülent Demirayak, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla açtığı futbol kursuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker'in engel olduğunu öne sürdü. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise Demirayak'ın kulüp sporcularını çalıştırdığı halde, çalışmayı ücretsiz kurs gibi göstererek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden usulsüz şekilde ücret talep ettiğini, bir kamu kurumunun yanıltılmasının önüne geçmek için bu kararı verdiklerini açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Astaşspor antrenörü Bülent Demirayak, TÜFAD Aydın Şubesi binasında yaptığı basın açıklamasında, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çalışmalarına engel olduğunu iddia etti. Demirayak şunları söyledi: “Sayın Bekir Çeker, göreviniz icabı sporcuya, antrenöre ve yöneticilere devletin vermiş olduğu imkanları sunmak zorundasınız. Herkese adaletli davranmak, keyfi tavır ve davranışlardan vazgeçmelisiniz. Şahsımı, Aydın'da antrenörlük faaliyetlerimi, Aydın sporuna yapacağım hizmetleri engelleyemezsiniz. Ben hancıyım, sen yolcusun. Astaş Sur Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın'da spor ve sporcuya imkanlar sunmakta, maddi ve manevi destek vermektedir. Bu tür iş adamlarının sayısını artırılması, aynı zamanda küstürülmemesi gerekirken, sporun yayılması ve kulüplerin teşvik edilmesi gerekirken, sporun başında olan Spor İl Müdürü'nün tavrı düşündürücüdür. Bunun mülkü amirlerce gözden geçirilmesi gerekir. Astaşspor'un bütün alt grupları olmak üzere 10 takımı vardır. Bu da 150-200 çocuk ve genç demektir. Adnan Menderes Stadı yan sahalarında sadece haftada 3 antrenman izni verilmektedir. O da istediğimiz saatlerde değil. Pazartesi, çarşamba, cuma günleri futbolda atıl günlerdir. Maçlardan dolayı çoğu zaman pazartesi ve cuma günleri antrenman yapamazsınız. Tek yararlı gün çarşamba günüdür. Bazı takımlara ayrıcalık yapılıp bizden takım sayısı daha az olan kulüplere daha fazla antrenman izni verilmektedir. Sayın Çeker, Astaşspor'a ve şahsıma engel çıkarak 'Bırakın bu işi' mi demek istiyorsunuz? Böyle yaparak Aydın futboluna zarar veriyorsunuz. Aydın'daki altyapısı olan bütün kulüplerin antrenörlerine izin verilirken neden Astaşspor'un ismi yazılınca şahsıma izin verilmemiştir? Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Bekir Çeker'in Astaşspor yöneticileri ile arası iyi olmayabilir. Ben bu işin emekçisi bir insanım. Ben Aydın'da işimi iyi yaptığıma inanıyorum. Maalesef ki birilerinin şahsi çekişmeleri sonucu zarar gören şahsım ve Aydın'ın çocuk ve gençleridir."

“ÜCRETSİZ KURS GİBİ GÖSTERİP, PARASINI ALIYOR”

Bu ithamlara karşılık Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

“Antrenör Bülent Demirayak Adnan Menderes Stadı yan sahalarında bugüne kadar hiçbir sorun ve sıkıntıyla karşılaşmadan Astaşspor Kulübü Antrenörü olarak çalışmalarına devam etmektedir. Saha tahsisi ile ilgili hiçbir şekilde sıkıntı yaşamamıştır. Halk Eğitim Merkezi adına ücretsiz spor kursları diye açıklama yaparak, sanki spora engel olunuyormuş ve mağduriyet havası oluşturarak kamuoyuna yanıltmaya yönelik bilgiler vermiştir. Adnan Menderes Stadı yan sahalarında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 17.30-19.00 saatleri arası Astaşspor Kulübü'ne tahsis edilmiştir. Zaten kulübe tahsis edilmiş bir çalışma saatinin tekrar antrenöre tahsis edilmiş gibi göstermek, yapılan kulüp takım antrenmanını ücretsiz bir spor kursu olarak göstererek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden usulsüz bir şekilde ücret talep etmesi, İl Müdürlüğümüzün dikkatini çekmiş olup, böyle bir yanlışın oluşmasına ve bir kamu kurumunun yanıltılmasının önüne geçilmek istenmiştir. Anlaşıldığı kadarıyla Astaşspor Kulübü adına antrenörlük yapan Bülent Demirayak, takımda lisanslı sporculara ve kulüp takımına ücretsiz kurs gibi göstererek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden kurs ücret parasını bugüne kadar almıştır. Bunun yanlış, etik olmayan ve yanıltıcı olduğu açıkça ortadadır. İl Müdürlüğümüz olarak kamu kurumlarını ve kamuoyunu yanıltıcı iş yapmak isteyenlere müsaade edilmeyecektir. 26 Eylül 2016 tarihli İl Müdürlüğümüze verdiği dilekçede Bülent Demirayak’ın Halk Eğitim Merkezi üzerinden yapacağı güya ücretsiz kurs saatlerinde Astaşspor Kulübü adına çalıştığını açıkça beyan etmiştir.” (KAMİL KAZANKAYA/GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler