Takip Et

SON DAKİKA

“Gelişim liglerinin kaldırılması keyfi bir karar”

14 Temmuz 2017, Cuma 11:09

     


TFF Bölgesel Gelişim Ligleri olarak adlandırılan alt yapı kategorilerine 2. ve 3. Lig takımları artık katılamayacak ve yerel liglerde mücadele edecek. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şubesi Başkan Yardımcısı ve Teknik Direktör Osman Aktar, “ Bu karar çok acele ve keyfi bir karardır” dedi.

 

TFF Bölgesel Gelişim Ligleri olarak adlandırılan alt yapı kategorilerinde 2017 – 2018 sezonunda gidilen değişiklikle 2. ve 3. Lig’de yer alan takımlar yeni sezondan itibaren, Bölgesel Gelişim Ligleri’nde yer alamayacak. 2. Lig'de mücadele eden Nazilli Belediyespor ve 3. Lig ekiplerinden Aydınspor 1923’ün alt yapı takımları Aydın’ın yerel liglerinde mücadele edecek. Yapılan değişikliği değerlendiren Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şubesi Başkan Yardımcısı ve Teknik Direktör Osman Aktar, alınan kararın çok acele ve keyfi bir karar olduğunu ifade etti. Aktar, “Taban birliklerine sorulmadan alınmış bir karar. Gençlerin futbol oynama isteği, rekabet ortamı ve yarışmacı kabiliyeti ellerinden alındı” dedi.

“HEDEFSİZ BIRAKILDILAR”

Daha önce Akademi Ligleri’nden çok önemli oyuncuların yetiştiğinin altını çizen Aktar, alınan kararla birlikte gençlerin hedefsiz bırakıldıklarını söyledi. Aktar, “Osman Özköylü, Ali Akdeniz, Fatih Dereli, Mehmet Gedizlioğlu, Serkan Gürgöç, Akın Özvardar gibi birçok değerli futbolcu akademi liglerinden çıktı. İlimizin alt yapı kulüpleri daha önce, Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor, 1. Lig’de mücadele eden Denizlispor ve 2. Lig’de mücadele eden Altay takımlarının alt yapıları maç yapabiliyorlardı. Bu kararla birlikte bu imkan ortadan kalktı. Gençlerimiz hedefsiz bırakıldılar” dedi.

 

“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’DAN DÖNMELİ”

“Kararın ne amaçla ve ne şekilde alındığını bilmiyorum” diyen Aktar, “Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şubesi olarak kararın geri alınması için gerekli girişimlerde bulunduk. Umarım vazgeçerler. Sonucu bekliyoruz. Yanlış hesap Bağdat’tan dönmeli” diye konuştu.(İSMAİL ÖRS)

AYDIN VALİLİĞİ'NDEN DAVET

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     

 







 
Son Eklenen Haberler