Takip Et

SON DAKİKA

“TFF, Kadın futboluna değer vermiyor”

14 Haziran 2017, Çarşamba 09:44

     


Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Lig temsilcilerinden 7 Eylül Gençlikspor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kadın liglerine yeterince değer vermediğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kadınlar Futbol 3. Lig 3. Grup'ta 60 puan toplayan ve 3. sırada tamamlayan 7 Eylül Gençlik, Play-Off'u kaçırdı. 7 Eylül Gençlikspor’un başkanı Mustafa Yılmaz, geçtiğimiz sezonu değerlendirerek, kadın liglerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. 13 takımlı grupta 3. sırada tamamlayarak başarılı bir sezon geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Ligin son haftasında karşılaştığımız Soma Zaferspor takımına talihsiz bir şekilde 2-1 yenilerek play-off’u kaçırdık. Yine de kısıtlı imkanlarla Aydın’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Önümüzdeki sezon şampiyonluğu hedefliyoruz” dedi.

 

KADIN LİGLERİ KURULU OLUŞTURULMALI

Kadın liglerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Mustafa Yılmaz, TFF’nin kadın liglerinde harcırah ve konaklama ücretlerine üç yıldır zam yapmamasından yakındı. Kadın liglerinde takımların gücünün dengeli olmadığına da değinen Yılmaz, “Zayıf takımların mücadele edeceği yerel lig oluşturulmalı. 13 takımlı grupta sezon boyunca beş ciddi maç yapıyoruz. Lig programı düzgün yapılmıyor. Yıldız ve genç takımlarının maçları Temmuz ve Ağustos aylarında oynanıyor. Bu sorunların çözümü için Kadın ligleri kurulu oluşturulmalı” diye konuştu.

 

YÖNETİCİLERE SESLENDİ

Kendi imkanlarıyla ligde şampiyonluk mücadelesi verdiklerini ancak ekonomik sorunlarla boğuştuklarını dile getiren Başkan Yılmaz, Aydınlı firmalardan sponsorluk desteği istedi. Yılmaz, “Yerel basın sık sık bizi sayfalarına taşıyor. Geniş bir bölgede deplasman maçlarına gidip oraların yerel basınında da yer alıyoruz. Üstelik grubumuzda çok başarılıyız. Aydınlı firmalardan sponsorluk desteği bekliyoruz” dedi.

Konuşmasında yerel yöneticilere de seslenen Mustafa Yılmaz kulüplere maddi destek verilmesini isteyerek Aydın’da çim sahaların sayısının da artırılması gerektiğini söyledi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler