Takip Et

SON DAKİKA

Kızların futbol aşkı

14 Şubat 2016, Pazar 10:27

     


Çineli kızların futbola olan ilgisi her geçen gün artıyor. Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu 7-D ve 7-E sınıfında eğitim gören kızlar, boş vakitlerinde voleybol ve yakar topu gibi oyunların yerine futbol oynamayı tercih ediyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

LAKAPLARI DİŞİ KARTALLAR

Kızlar, beden eğitimi derslerinde öğretmenlerinin izin verdiği sürece futbol oynama fırsatı bulurken, sokakta da bu spora yöneldiklerini söylediler. Futbol oynamaktan büyük keyif aldıklarını ifade eden kızlar, “Bizler futbolu çok seviyoruz. Futbol sadece erkek sporu değil, biz de çok güzel oynuyoruz. En çok sevdiğimiz iş gol atmak” dediler. Birçok kızın oyun tercihi olan voleybol, yakar topu veya ip atlamak yerine futbolu tercih eden kızlar, ileride ünlü birer futbolcu olabilmenin de hayalini kurduklarını söylediler. Öğretmenlerinin kendilerine futbol sevgilerinden dolayı ‘dişi kartallar’ lakabını taktığını belirten kızlar, futbolun heyecanını, gol atma sevincini doyasıya yaşarken, derslerini de ihmal etmediklerini ifade ettiler.

KIZ FUTBOL TAKIMI KURMAYI DÜŞÜNÜYOR

Kız öğrencilerin futbola olan ilgisine tanıklık eden Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Abdülkadir Güntay, öğrencilerin derslerden sonra TEOG kursları olduğu için şu anda futbol kursu açamadıklarını, yaz aylarında günlerin uzamasıyla birlikte bu kursu açmayı düşündüklerini ifade etti. Güntay, önümüzdeki yıl okulda kız futbol takımı kurmayı ve Aydın okullar arası kız futbol turnuvasına katılmayı hedeflediklerini belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler