Takip Et

SON DAKİKA

Şampiyonada ikinci gün sona erdi

13 Ekim 2017, Cuma 18:12

     


Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından 35 sualtı görüntüleme fotoğrafçısı ile eşleri olmak üzere toplam 70 katılımcının yer aldığı Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası yarışmalarının ikinci günü sona erdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adabanko ve Korumar Koyu’ndaki 4 ayrı dalış noktasında gerçekleşen yarışmaların ardından Setur Marina'ya dönen yarışmacıları, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ile Kuşadası Setur Marina Müdürü Çağlar Altuntaş karşıladı. Yarışmacıları tebrik eden Başkan Kayalı, Kuşadası Belediyesi olarak her zaman sportif ve sanatsal etkinliklere destek vermeye çalıştıklarını belirterek, Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası için çekilen sualtı fotoğraflarının ve videolarının Kuşadası'nın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Kuşadası’nın dalış turizmi alanında çok zengin bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Kayalı, bu potansiyeli geliştirmek amacıyla gelecek ay bazı kurumlarla işbirliği içerisinde emekliye ayrılan bir sahil güvenlik botunu denize batıracaklarını ifade etti. Dünyanın en büyük batık uçağının da Kuşadası’nda bulunduğunu vurgulayan Başkan Kayalı, "Sizleri Kuşadası'nda görmekten ve ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Her zaman bekleriz. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’na ve sizlere, bu şampiyonayı Kuşadası'nda düzenlediğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kayalı'nın ardından konuşan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ise bu tür yarışmalarda yerel yönetimlerin desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Kuşadası Belediyesi bunun çok iyi bir örneğini sergiledi. Belediye Başkanımıza huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Sualtı görüntüleme, hem dünya hem de Avrupa şampiyonluğu elde etmiş olan sporcuların yer aldığı bir branştır. İnşallah bu yeni dönemde de ülkemize madalya kazandırmaya devam edeceğiz. Şampiyonaya katkı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şampiyona yarın saat 19.00'da Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlenecek kapanış töreni ile son bulacak. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler