Takip Et

SON DAKİKA

Karşıyaka maçı tekrarlanacak mı?

13 Ekim 2016, Perşembe 09:28

     


Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 6. hafta mücadelesinde Karşıyaka ile oynanan karşılaşmanın hakem hataları nedeniyle tekrar edileceği iddiaları sonrasında Aydınlı hakemler, mücadelede kural hatasının olup olmadığını, kural hatası olduysa maç tekrarlanır mı?' sorularını yorumladı.

KARŞIYAKA BAŞKANI ALTUĞ'UN 'HAKEM HATASI' İDDİASI
Karşıyaka Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ'un bir gazeteye verdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı. 

"Bu pozisyondan 10 dakika önce hakem rakibine faul yapan Arif'e sarı kart çıkardı ama 66. dakikada daha önce kartı olmayan Okan'ı 2'nci sarı karttan sonra oyundan attı. Celal Bayraklı, 6 numaralı Arif ile 66 numaralı Okan'ı karıştırdı veya notlarına yanlış yazdı. Bu esnada dördüncü hakem de kendisini uyardı ama dinlemedi. Hakkımızı Futbol Federasyonu nezdinde arayacağız. Bu olayın, hakemi birkaç maç kızağa çekerek geçiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim mağduriyetimiz nasıl giderilecek? Sahada adaleti dağıtması gereken hakemin bariz bir şekilde kötü niyetli davrandığını düşünüyorum"

POLAT MERSİN: HAKEMİN KARARI NET
Eski Klasman hakemlerinde Polat Mersin, herhangi bir kural hatasının söz konusu olmadığı dile getirdi. Eski Hakem Mersin yaptığı açıklamada; "Burada kural hatasından ziyade başka bir konu var. Şimdi hakem raporunda 'ilk sarı kartı 6 numaralı Arif'e değil, 66 numaralı Okan'a gösterdim' derse bunda bir hata yoktur. Burada hakemin duruşu ve kararı zaten net bir şekilde görülüyor. Maçta kural hatası yok. Eğer kural hatası olsaydı, evet maçın tekrarı oynanırdı. Ancak raporlarında 66 numaralı Okan Şahingöz'e iki sarı kart ve ardından kırmızı kart ile oyundan çıkardığı net bir şekilde görülüyor. Ayrıca Karşıyakalı futbolcu Arif, TFF'nin resmi sayfasındaki maç detaylarında sarı kart gördüğüne dair de bir bilgi yok" ifadelerini kullandı. 

ESKİ HAKEM: MAÇIN TEKRARI OLMAZ
Aydınlı Eski klasman hakemlerinden ismini vermek istemeyen eski bir hakemin yorumlarında ise maçın tekrarlanmayacağı öne sürüldü. Eski hakem yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Maçın hakemi Celal Bayraklı, hatasını kabul eder ise, yani raporlarında 'Evet ben forma numaralarını karıştırdım. Hatalıyım' derse kural hatası olur ve maçın tekrarı yapılır. Ancak böyle bir şeyin söz konusu olacağını sanmıyorum. 'Hiç sarı kart görmeyen oyuncu, ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı' iddiası içindeki Karşıyakalı oyuncu Okan'a, hakem Celal Bayraklı tarafından ilk sarı kart da gösterilmiş olabilir. Bu durumda maçta herhangi bir kural hatası söz konusu olmaz. Bu nedenle maçın tekrarı yapılmaz" (KAMİL KAZANKAYA)







 
Son Eklenen Haberler