Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın’da tenisi geliştirmeliyiz”

13 Haziran 2017, Salı 10:00

     


Yaklaşık 17 yıldır faaliyet gösteren Aydın’ın tek faal tenis kulübü Aydın Tenis Kulübü’nün başkanı Osman Nuri Aydın, tenisin geliştirilmesi için yöneticilerden destek istedi.

Aydın'ın tek faal tenis kulübü olan Aydın Tenis Kulübü, Aydın’da tenisi yaygınlaştırmak istiyor. Aydın’da yeterli kulüp ve tesisin olmadığını belirten kulübün başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Aydın, tenisin daha geniş kitlelere ulaşması için yerel yöneticilerden destek istedi. Türkiye çapında çeşitlik organizasyonlara katıldıklarını ifade eden Aydın, “Asıl hedefimiz milli takıma sporcu yetiştirebilmek. Bu amacımıza kısa sürede ulaşabileceğimizi düşünüyorum ama bunun için gerek belediye, gerek valilik ve gerekse Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tenise el atması gerekiyor” dedi.

BU SEZON YAPILAN ORGANİZASYONLAR

Biri kapalı olmak üzere toplam sekiz kortta hizmet verdiklerini ifade eden Osman Nuri Aydın “Bu sezon çocuklar ve yetişkinler kategorilerinde Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenlediği üç organizasyona katıldık. Mart ayında yapılan senyör tenis turnuvasına 60 sporcuyla katıldık. Nisan ayında düzenlenen ve tüm Türkiye’den 170 sporcunun katıldığı 12 yaş Türkiye Tenis Şampiyonası’na kulübümüz ev sahipliği yaptı. Ayrıca Mayıs ayında düzenlenen Forum Aydın Turnuvası’na Aydın ve çevre illerden 220 sporcu katıldı. Temmuz ve Ağustos aylarında iki Türkiye Şampiyonası daha yapılacak” dedi.

AYDIN KAÇINCI SIRADA?

Türkiye şampiyonalarında yetişkin sporcuların bireysel başarıları bulunduğunu ancak küçüklerde Aydın’ın istenilen seviyede henüz ulaşmadığını ifade eden Başkan Aydın, “Küçük kızlar kategorisinde Türkiye 25.si, küçük erkeklerde ise Türkiye 48.siyiz” dedi. Aydın, toplumda tenisle ilgi yanlış bir algı bulunduğuna dikkat çekerek “Tenis zengin sporuymuş gibi düşünülüyor ancak tenis için kullanılan malzemeler 300 TL’ye mal edilebilir. Ayda 10 saatlik kurs 160 TL. Üye olmayanlar da küçük bir fark ödeyerek kortlarımızdan yararlanabilirler. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yaz spor okulları kapsamında yer yıl 80 çocuğa ücretsiz tenis dersi veriyoruz” şeklinde konuştu. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler