Takip Et

SON DAKİKA

Kankaların maçını ünlü spiker Arıkan sundu

13 Mayıs 2017, Cumartesi 10:15

     


TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Karacasu'da düzenlenen engellilere yönelik etkinlik kapsamında Kankaların (Mate-Man) futbol maçını sundu. Engelliler Haftası nedeniyle kaymakamlık tarafından hazırlanan program dahilinde Karacasu stadında gerçekleştirilen ve engellilerle engelli olmayan “Kankaların” forma giydiği maçı sunan Arıkan, “Bana futbol kariyerimin en güzel günlerinden birini yaşattınız. Bugüne kadar onca maç sundum. İlk kez bu kadar heyecanlanıp keyif aldım. Bana bu ilki yaşatan Karacasu Kaymakamı ve halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

HEM EĞLENDİ HEM DE EĞLENDİRDİ

İngiltere’de engelliler üzerine master yapan Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı’nın ilk görev yeri olan Karacasu’da hayata geçirdiği ve engelli öğrencilerle engelli olmayan yaşıtların kaynaştırılmasını amaçlayan Kanka (Mate-Man) projesi kapsamında okullardaki engelli öğrencilerle kankalarından oluşan futbol takımı kuruldu.

Bir süredir antrenman yapan kankalar, Kulüp Başkanı Kaymakam Büyüknalçacı'nın organizesinde düzenlenen Engelliler Haftası Kültür Sanat Ekinlikleri çerçevesinde Karacasu Stadı'nda futbol maçı yaptı. Karşılaşmayı da ünlü TV spor spikeri Erdoğan Arıkan sundu. Kırmızı Kankalar ile Mavi Kankaların karşılaştığı maçın yorumunu Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük yaptı. Tribünlerini dolduran öğrenciler ve vatandaşlar, 20’er dakikadan 40 dakika oynanan karşılaşma boyunca; coşkulu, heyecan dolu, soluksuz bir maç izledi. Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ve yönetim kurulu üyelerinin de izlediği maçta taraftarlar, tezahürat yaparak tuttukları takımı destekledi. Öğrenciler tarafından Arıkan'a Kankaların forması hediye edildi.

HAKİM, MÜDÜR, KOMUTAN, KOMİSER DE KANKA OLDULAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Hakim Mustafa Demir, Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Okan Öztürk, Emniyet Amiri Vekili Komiser Muhammet Güneş’in de aralarında olduğu 12’şer kişilik Kırmızı ve Mavi Kankalar, maçın ilk yarısını 2+2 berabere bitirdi. İkinci yarının da berabere sonuçlanması üzerine penaltı atışları yapıldı. Mavi Kankalar, penaltı atışları sonunda maçın galibi olsa da karşılaşmanın berabere bittiği açıklandı.

''FUTBOL KARİYERİMİN EN GÜZEL GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADIM''

Spor sevenlerle birlikte fotoğraf çektiren ünlü Spiker Erdoğan Arıkan,“Bana futbol kariyerimin en güzel günlerinden birini yaşattınız. Türkiye’de ve dünyada bir sürü maç anlattım. Ama ilk kez bu kadar heyecanlanıp bu kadar keyif aldım. Futbolun nasıl güzel bir oyun olduğunu ilk kez bu kadar içten yaşadım. Oyunun yanında insanlık dersi de verdiniz. Dostluğu, centilmenliği, kardeşliği, barışı hepsini bir arada gördük. Çok güzel bir oyun çıkardınız. Futbolun başka bir yüzünü gösterdiniz bana. İnşallah bir gün Karacasu’dan bu genç kardeşlerimizin maçlarını Süper Lig'de anlatırım. Gurur duyulacak bir ilçe burası. Bu ilçe ile ne kadar gurur duysanız azdır. Bu güzel davet için kaymakamımıza çok teşekkür ederim. Bundan sonra da bu organizasyonlar devam ederse seve seve tekrar gelirim” diye konuştu ve sporcuları tebrik edip başarılar diledi.

ASIL ENGEL KAFALARDA

Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, böyle bir günde engellilerin yanında olduğu için tüm arkadaşları adına Arıkan'a teşekkür etti. Dilmen, “Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa” dedi. Arıkan ise “Ben sizi engelli olarak görmüyorum. Görünüş olarak engel olunca engel var sanıyoruz. Oysa asıl engel kafalarımızda” diyerek engellilerin yanında olduğunu söyledi.

İNSANLIK DERSİ

Mavi Kankaların teknik direktörlüğünü METEM özel alt sınıfı öğrencilerinden Baki Taş, Kırmızı Kankaların teknik direktörlüğünü Sude Naz yaptı. Beden eğitimi öğretmenleri Ali Yıldız ve İbrahim Çalışkan’ın gözetiminde gerçekleştirilen maçın sonunda dostluk kazandı. Seremoni ile maça başlayan Kankalar, maçın sonunda da el ele tutuşarak halka oluşturdu. Kankalara, Kaymakam Büyüknalçacı ve Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük tarafından madalya ve kupaları verildi. Kaymakam Büyüknalçacı, katılımlarından dolayı spiker Erdoğan Arıkan’a günün anısına plaket takdim etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler