Takip Et

SON DAKİKA

Türkiye'de 'VAR' testleri başladı

12 Haziran 2017, Pazartesi 11:07

     


Hakem hatalarını en aza indirmek için geliştirilen Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin (VAR) Türkiye'deki ilk testi, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Medipol Başakşehir Kulübü'nün alt yapı takımları arasında oynanan maçta hakemlerimiz, Video Yardımcı Hakem Sistemi'ni Türkiye'deki bir müsabakada ilk kez uyguladı.

 

Türkiye'deki ilk VAR testini, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanvekili Ali Dürüst, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri ile birlikte Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da izledi.

 

DEMİRÖREN: HEDEFİMİZ OCAK AYINDA BAŞLAMAK

Başkan Yıldırım Demirören, IFAB'ın onayının ardından VAR sistemine ocak ayında geçmeyi planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Futbolun gelişmesinde, hakem hatalarının daha da aşağıya inmesinde VAR sistemi FIFA tarafından kabul edildi. İngiltere, Almanya ve İtalya uygulamaya başlıyor. Biz de Kulüpler Birliği Başkanımız Sayın Göksel Gümüşdağ ve Kulüpler Birliği ile görüşerek bu sistemin Türkiye'de başlaması için ilk adımı attık. Bugün ilk denemeler başlıyor. Bu uzun bir süreç. Bu süreç burada eğitimle bitmiyor, yurt dışında da eğitimler var. Bu eğitimler dahilinde bizim hedefimiz, ocak ayına kadar bunu yetiştirmek. Yani sezon başına yetişmesi imkânsız gibi gözüküyor. Çünkü eğitim süreci çok uzun sürüyor ve bunun onayını da IFAB veriyor. Yani bizim kararımızla bitmiyor. Bu nedenle uzun bir süreç gerekiyor. İngiltere ve Almanya en az bir sene çalıştılar. Biz bunu 8-9 aya indirip, ocak ayına yetiştirmek istiyoruz. Futbolumuza hayırlı olsun diyorum."

 

GÜMÜŞDAĞ: BU SİSTEMDEN UZAK KALAMAYIZ

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da günün önemine dikkat çekerek, "Düşme veya şampiyonluğun bu kadar aritmetik olarak sıkıştığı bir alanda video hakemden uzak kalamayız. Bunun bir eğitim süreci var. Hakemlerin art niyetli olduğuna inanmıyoruz. Ama zaman zaman yönetsel sıkıntılar yaşadıklarını da görüyoruz. Dolayısıyla video hakemliği bizim vazgeçilmezimiz" dedi.

 

NAMOĞLU: BU SİSTEM YARARLI OLACAK

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu da "Bu sistemin yararlı olacağına inananlardanım. Hakem insandır, perdeleniyor, göremiyor. Göremediği pozisyonlarda teknoloji devreye giriyor. Gol, penaltı, yanlış ihraç ve ihraçlarda devreye girecek. Adaleti daha iyi sağlamış olacaktır. Her çalışma kaydedilip IFAB'a gönderilecek" diye konuştu. (AA)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler